Vineri, 1 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Regina Maria, Regina Tuturor Romanilor, spectacol de teatru la MTR

Regina Maria, Regina Tuturor Romanilor, spectacol de teatru la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta vineri, 10 mai 2019, ora 19.30, Studioul Horia Bernea, la spectacolul de teatru Regina Maria, Regina Tuturor Romanilor. Jurnale de razboi 1916, 1917, 1918. Intrarea este libera. Personalitatea Reginei Maria este pe cat de seducatoare si captivanta, pe atat de greu de cuprins, de redat, de trait ca actor… Superlativele se epuizeaza fara a cuprinde "necuprinsul" fiintei ei. Jurnalele de razboi sunt doar o parte a vietii ei, o parte importanta si foarte framantata, plina de tragedii, personale si nationale, dar cum ea insasi marturiseste ca ...Nu-mi pot inchipui o soarta personala separata de soarta tarii, viata ei se traieste si se respira odata cu viata poporului ei.

Jurnalele de razboi sunt jurnalele unei regine-mama, mama a unei Romanii pe cale de a se naste ca o mare tara si o mare natiune, iar chinurile facerii trec printr-un razboi, prin foamete, epidemii, lipsuri de tot felul, dar pe cat de grele sunt incercarile, pe atat de marete sunt spiritele care se inalta pentru a depasi fara compromisuri greutatile si umilintele…
Parcursul anilor de razboi 1916-1918 este dens in intamplari, in lupte interne si externe, in momente de maxima disperare si suferinta, in momente de eroism glorios, in momente de tradare si dezamagire, in momente de agonie… in momente critice cand tara devenita din ce in ce mai mica, din ce in ce mai saraca si mai disperata este pe punctul de a NU MAI FI… Doar curajul, vointa si IUBIREA unor oameni ca Regina Maria au salvat-o de la disparitie.
La capatul celor doi ani, marturiseste:
Cate tragedii, cata suferinta, nenorocire, nadejde, disperare am trait in acesti doi ani. De necrezut cata munca si cate eforturi! Toate au fost o munca binecuvantata, m-au adus foarte aproape de inima poporului meu, m-au adus aproape de mizerie, durere, saracie si nevoie. Am invatat sa nu ma feresc de nici un efort. Acum pe drumul de intoarcere, strigatul "Imparateasa tuturor romanilor‚ÄĚ e o realitate‚Ķ
Dramatizare si adaptare scenica de Edith Negulici si Liana Ceterchi. Un spectacol cu si de Liana Ceterchi.
Mai multe detalii aflati de pe site-ul www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.