Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Emisiune despre nutritie la Medika TV: Pe sleau, cu Dr. Menci!

Emisiune despre nutritie la Medika TV: Pe sleau, cu Dr. Menci!

Email Imprimare

Invitatii emisiunii despre nutritie de la Medika TV aduc in atentia telespectatorilor unele aspecte importante din domeniul nutritiei si alimentatiei. In general, ei incearca sa dea un raspuns cat mai complex si documentat la intrebarea pe care ne-o punem cu totii: Ce anume trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi? Este o tema destul de controversata, astazi, cand exista atat de multe informatii contradictorii, care vin din atatea surse... Practic, omul obisnuit nu stie ce sa mai creada despre alimentatie – ce e sanatos, ce nu e sanatos... Iar impresia generala este ca, in pofida inovatiilor tehnologice ale ultimilor ani, stiinta nu a facut pasi importanti in domeniul nutritiei.

Invitatul permanent al acestei emisiuni este Dr. Gheorghe Mencinicopschi, personalitate activa in domeniul nutritiei, binecunoscuta publicului roman si o autoritate in domeniu. Dr. Gheorghe Mencinicopschi este un renumit biochimist si cercetator roman. A fost directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a fost profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, a elaborat tratate de specialitate si a fost coautor al mai multor carti referitoare la nutritie, avand in total peste 300 de lucrari stiintifice publicate in tara si in strainatate. Este autorul primei carti de gastronomie nutritionala de la noi. Detine nu mai putin de 23 de brevete de inventii.
Dr. Gheorghe Mencinicopschi nu incurajeaza nici consumul de carne, nici alimentatia de tip raw vegan, cu argumentul ca noi, oamenii, suntem omnivori. Iar dieta vegetariana o considera extrema, prin urmare nesanatoasa. Totusi, domnia sa considera ca ar trebui sa mancam mai multe legume si fructe, chiar daca in acestea se mai gasesc uneori urme de pesticide.
Exista o serie de prejudecati si mituri pe care Dr. Menci le-a demontat, explicand cum stau lucrurile in realitate. De pilda, domnia sa spune ca se face o confuzie intre colesterol si lipoproteine. Mai mult, nu colesterolul in sine este cel care ataca inima, ci radicalii liberi din sange, pe care ii preluam din mancarea chimizata si prea procesata, din fumul de tigara si alcool. Faimosul nutritionist are o abordare de tip holistic si spune ca, intr-adevar, suntem ceea ce mancam, dar suntem si ceea ce nu mancam. In plus, suntem si ceea ce au mancat stramosii nostri. De asemenea, mancam cum gandim si gandim cum mancam. Noi, oamenii, am evoluat impreuna cu hrana, intre genetica noastra si mancarea noastra stabilindu-se o relaţie de compatibilitate.

Emisiunea Pe sleau, cu dr. Menci se difuzeaza la Medika TV vinerea de la ora 11.00 si in reluare vinerea de la ora 15.00.

Medika TV este primul post de televiziune nationala cu tematica medicala care este disponibil abonatilor operatorilor UPC, Telekom, AKTA etc. in pachetul de baza.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.