Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni O emisiune extrem de interesanta si utila la Medika TV – Ce mancam in realitate?

O emisiune extrem de interesanta si utila la Medika TV – Ce mancam in realitate?

Email Imprimare

Toata lumea este interesata de o alimentatie cat mai sanatoasa, mai ales acum, cand alimentele pe care le cumparam contin o serie de substante nocive care provin din poluarea mediului exterior, din pesticide si ierbicide, din ingrasamintele utilizate in agricultura. Mai mult, conservantii, antibioticele si aditivii alimentari sunt ingrediente aproape omniprezente in produsele pe care le cumparam de la supermarket sau chiar din piata...

Prin urmare, este foarte justificat sa ne punem intrebarea: Cum sa alegem alimentele astfel incat sa fim absolut siguri ca ele nu ne afecteaza sanatatea? La ce anume trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam un aliment? Ce anume trebuie sa stim?
Emisiunea Ce mancam in realitate? (titlul original, What’s Really in Our Food?), difuzata pe Medika TV, priveste cu mare atentie, in detaliu, alimentele noastre de zi de zi, venind, in plus, cu parerea avizata a unor specialisti, precum si cu explicatii stiintifice referitoare la nutritie. Realizatorii emisiunii se intereseaza despre locul exact din care provin alimentele care ajung, in final, in magazinele noastre, despre modul in care sunt preparate si pastrate, demitizand unele impresii generale pe care le avem (care, de multe ori, nu au legatura cu realitatea), testand ingredientele si traducand in limbajul omului obisnuit toti termenii intalniti pe etichete. Intr-­un cuvant, ideea fundamentala a acestui interesant serial ar putea fi rezumată cam asa: Daca noi, oamenii, suntem ceea ce mancam, asa cum se spune, atunci trebuie sa stim exact ce mancam!
Aceasta emisiune TV investigheaza alimentele de baza, cele pe care le consumam in mod obisnuit, fara a ne gandi prea mult la ce anume contin sau la modul in care sunt obtinute. In general, ne bazam pe ideea ca ele sunt verificate riguros in prealabil, deci nu au cum sa ne faca rau.
Fiecare episod al acestui serial investigheaza cate un aliment. Se pun intrebari de genul: Ce anume ne da cel mai mare beneficiu nutritional? Exista vreun risc pentru sanatate? Ce inseamna „prea mult” din alimentul respectiv? Serialul ofera, la urma urmelor, un veritabil ghid referitor la ce anume ar trebui sa consumam pentru a ne imbunatati performantele fizice si mentale, precum si la ce anume ar trebui sa evitam, de la pesticide si paraziti pana la reziduuri din materiale plastice. In fiecare episod sunt invitati sa-­si expuna parerile despre procesele prin care se obtin alimentele care ajung pe masa noastra atat experti internationali in alimentatie, medici reputati si oameni de stiinta, cat si nutritionisti.
Aceasta emisiune, care ar trebui sa suscite interesul fiecaruia dintre noi, este produsa de BBC si este prezentata cu stil, in ritm vioi, de catre Petra Bagust si Carolyn Robinson.
Intr-unul dintre episoadele difuzate, realizatorii investigheaza, de pilda, carnea de miel. Consumul acesteia a scazut in ultimele decenii, spre diferenta de consumul carnii de porc, de vita si de pui, care a crescut intr-un ritm rapid. Dar oare de ce o prefera oamenii din ce in ce mai putin? S-ar parea ca unul dintre motive este pretul mai ridicat, dar adevarata explicatie este faptul ca traditia mancarii din carne de miel se pierde treptat.
Aflam si despre modul in care trebuie sa alegem carnea din miel din magazin. Cu cat aceasta este mai roz, cu atat mielul e mai tanar (1-2 ani), cu cat e mai rosie, cu atat mielul e mai apropiat de berbec, adica a fost sacrificat dupa varsta de 2 ani. Fragezimea acestei carni depinde de intervalul de timp care trece de la momentul sacrificarii pana la momentul vanzarii.
In ceea ce priveste calitatile nutritionale, carnea de miel contine suficiente proteine, chiar daca mai putine decat alte tipuri de carne, si mult fier, atat de necesar organismului. De asemenea, procentul de grasime este important, caci grasimea, chiar daca nu este atat de benefica pentru sanatate, este esentiala pentru evidentierea aromelor celorlalte ingrediente culinare utilizate atunci cand gatim o mancare. Desigur, primim sfaturi si in legatura cu modul in care trebuie gatita carnea de miel, caci aceasta are arome diferite in functie de timpul petrecut in cuptor sau in tigaie. In plus, participam, in cadrul acestui episod, si la o adevarata lectie de gatit carnea de miel.
Intr-un cuvant, merita din plin sa urmariti acest serial deosebit de interesant si util, care este difuzat pe Medika TV in fiecare zi, de luni pana vineri!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.