Sambata, 2 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Unul dintre cei mai cunoscuti flautisti ai momentului, in concert la Bucuresti

Unul dintre cei mai cunoscuti flautisti ai momentului, in concert la Bucuresti

Email Imprimare

Francois Lazarevitch, unul dintre cei mai cunoscuti flautisti ai momentului, artist care si-a dedicat activitatea redescoperirii vechilor repertorii, va concerta la Bucuresti, insotit de clavecinistul Justin Taylor, astazi, 22 noiembrie 2019, de la ora 19, in Sufrageria Regala a Muzeului National de Arta al Romaniei. Acesta va fi cel de-al patrulea eveniment pe care Festivalul de Muzica Veche Bucuresti il propune in cadrul celei de-a XIV-a editii. Programul serii va fi dedicat aproape in totalitate creatiei lui Carl Philipp Emanuel Bach, fiul marelui Johann Sebastian.
Despre Emanuel scria Mozart: Bach este tatal. Noi suntem copiii! Lucrarile pe care muzicienii le vor interpreta in cadrul festivalului sunt concepute in perioada 1745-1766, atunci cand artistul s-a aflat la Berlin, in serviciul regelui Frederic al II-lea al Prusiei, cunoscut si drept Frederic cel Mare. Ca muzician de curte, Carl Philipp Emanuel Bach a fost nevoit sa scrie o muzica pe gustul salonului si al regelui, dar asta nu l-a impiedicat in nici un moment sa ramana sincer in arta sa. El este un liant intre generatii: cea mai mare influenta asupra dezvoltarii sale muzicale a avut-o tatal sau, urmat apoi de nasul sau, Georg Philipp Telemann, si de Georg Friedrich Handel, probabil cel mai cunoscut compozitor al vremii. La randul sau, el a influentat un numar impresionant de nume mari, precum Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven si Felix Mendelssohn.
Francois Lazarevitch este si un virtuoz al flautului baroc, al cimpoiului si al mai multor instrumente traditionale. A realizat proiecte si inregistrari cu muzica indiana, dar si muzica irlandeza, cea din urma fiind surprinsa pe discul The High Road to Kilkenny, aparut in 2016 la casa de discuri Alpha Classics. Totusi, Francois Lazarevitch este cunoscut pentru interpretarile sale impresionante ale celor mai importante opusuri baroce. Propriile inregistrari ale sonatelor pentru flaut semnate de Johann Sebastian Bach (Alpha Classics, 2014) surprind si incanta prin elocventa, creativitatea si rafinamentul de care dau dovada in frazari si ornamentatie. In 2006 a fondat ansamblul Les Musiciens de Saint-Julien, alaturi de care aduce la viata unele dintre cele mai interesante proiecte muzicale de pe piata muzicii vechi si nu numai.
Clavecinistul franco-american Justin Taylor este laureat al prestigioasei competitii din Bruges. In 2017 a obtinut de la Asociatia Criticilor Profesionisti distinctia Musical Revelation of the Year. El abordeaza cu egal interes atat clavecinul, cat si fortepiano-ul. Intre inregistrarile pe care le-a realizat regasim lucrari semnate de familia Forqueray, Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti, dar si Gyorgy Ligeti. Concertele editiei a XIV-a a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti reprezinta un cadou oferit publicului. Accesul la evenimente se face in baza unei rezervari realizate la numarul de telefon 0771 747 918, prin email, la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.
Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este organizat de Asociatia Antiqva si Medieval Praxis, in parteneriat cu: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Taranului Roman, CNA Tinerimea Romana, Muzeul Municipiului Bucuresti, Institutul Francez din Romania, Institutul Balassi din Bucuresti, Centrul Cultural Judetean Harghita, Festivalul de Muzica Veche Miercurea Ciuc, Bio Terra Med, Mediatrust.
Sponsorii evenimentului sunt: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Kvint, Apriori, Delicatese Florescu, Apidava.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.