Duminica, 3 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Festivalul de Muzica Veche Bucuresti, editia a 14-a

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti, editia a 14-a

Email Imprimare

Din 18 si pana in 24 noiembrie 2019 se desfasoara cea de-a 14-a editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti. Pornind de la ideea ca esentele tari se tin in sticlute mici, anul acesta va fi prezenta o varianta concentrata, dar de forta a festivalului. Cele cinci evenimente, reunite intr-o saptamana foarte intensa, vor aduce in fata dumneavoastra muzici rafinate, artisti de inalta prestanta, o diversitate si o prospetime demne de motto-ul festivalului: Descopera noutatea Muzicii Vechi! Cum este si normal pentru aceste muzici care au rasunat candva prin marile palate ale lumii, si in cadrul Festivalului de Muzica Bucuresti, ele se vor face din nou auzite tot in astfel de edificii: Palatul Sutu, Palatul Tinerimea Romana si Sufrageria Regala a Palatului Regal din Bucuresti (astazi, Muzeul National de Arta al Romaniei).

Veti asculta muzica vechilor virtuozi ai violoncelului, talmacita tot de virtuozi ai instrumentului din zilele noastre. Va fi prezenta creatia lui Georg Friedrich Handel, in principal creatiile sale camerale. Evident ca din festival nu putea lipsi nici numele Bach, doar ca in aceasta editie va fi prezenta muzica lui Carl Philipp Emanuel. Vor fi prezente si doua evenimente, ambele dedicate calugarului franciscan Ioan Caianu, de la a carui nastere s-au implinit anul acesta 390 de ani. Primul eveniment este o expozitie (realizata de Centrul Cultural Judetean Harghita, Consiliul Judetean Harghita cu finantarea Fondului Bethlen Gabor infiintat de Guvernul Republicii Ungare), iar al doilea un concert cu muzica din Codexul Caianu.
Cele 5 evenimente aduc la Bucuresti nume sonore din universul muzicii vechi: violoncelistii Gaetano Nasillo si Sara Bennici, clavecinistul Guido Morini, flautistul Francois Lazarevitch, clavecinistul Justin Taylor, Ansamblul de Muzica Veche Codex, violonistul Mircea Ionescu, violoncelistul Ciprian Campean si clavecinista Raluca Enea.
Accesul la evenimente se face in baza unei rezervari realizate la numarul de telefon 0771.747.918., prin email, la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , pe site-ul de internet (http://earlymusic.ro) sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.
Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este organizat de Asociatia Antiqva si Medieval Praxis, in parteneriat cu: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Taranului Roman, CNA Tinerimea Romana, Muzeul Municipiului Bucuresti, Institutul Francez din Romania, Institutul Balassi din Bucuresti, Centrul Cultural Judetean Harghita, Festivalul de Muzica Veche Miercurea Ciuc, Mediatrust.
Sponsorii evenimentului sunt: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Kvint, Apriori, Bio Terra Med, Delicatese Florescu, Apidava.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.