Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Muzica din Gradina Sirenei Partenope, in deschiderea Festivalului de Muzica Veche Bucuresti

Muzica din Gradina Sirenei Partenope, in deschiderea Festivalului de Muzica Veche Bucuresti

Email Imprimare

Cea de-a 14-a editie a Festivalului de Muzica Veche Bucuresti se deschide luni, 18 noiembrie, de la ora 19, la Palatul Sutu, cu un concert extraordinar sustinut de violoncelistii Gaetano Nasillio si Sara Bennici si clavecinistul Guido Morini. Acestia vor aduce in fata publicului bucurestean cele mai importante lucrari scrise pentru violoncel in secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. Toate aceste opusuri au fost create de compozitori originari (sau care au activat) in Napoli - Gradina Sirenei Partenope, printre acestia numarandu-se Rocco Greco, Giulio de Ruvo, Franceso Alborea, Salvatorre Lanzetti si Francesco Supriani, dar si mai bine cunoscutii Nicola Porpora si Giovanni Battista Pergolesi. Concertul este un ecou al discului Nel giardino di Partenope realizat de artisti in 2015 si aparut la casa de discuri Arcana.

Gaetano Nasillo este unul dintre cei mai importanti interpreti ai violoncelului baroc la momentul actual. El colaboreaza frecvent, in postura de solist, cu ansambluri precum Ensemble 415, Concerto Vocale, Zefiro, Le Concert des Nations, Ensemble Aurora si Gli Angeli. Aparitiile sale discografice au fost rasplatite cu premii importante, precum Diapason d’Or, Premio Vivaldi, Preis der Deutsche Schallplattenkritik sau Muse d’Or. In 2011 a primit premiul Muzicianul Anului din partea Prelude Klassieke Muziek. In 2013 a fost invitat la Caracas de Fundatia Simon Bolivar pentru a introduce muzica baroca in El Sistema. De asemenea a fost primul solist al Orchestrei Baroce Simon Bolivar.
Sara Bennici s-a dedicat din anul 2000, alaturi de Gaetano Nasillo, studiului repertoriului violoncelistic italian din secolul al XVIII-lea. A facut parte din ansamblul 415 al Chiarei Banchini. De asemenea face parte din grupurile Aurora, Accordone, Akademia, Brixia Musicalis. Sara Bennici canta pe un violoncel Barak Norman din 1710.
Guido Morini este un adevarat virtuoz al clavecinului si al orgii, care s-a dedicat basului continuo si improvizatiei. In 1984 a fondat, alaturi de tenorul Marco Beasley, grupul Accordone, alaturi de care are o activitate concertistica sustinuta.
Accesul la evenimente se face in baza unei rezervari realizate la numarul de telefon 0771 747 918, prin email, la adresa Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , sau pe pagina de Facebook Bucharest Early Music Festival.
Festivalul de Muzica Veche Bucuresti este organizat de Asociatia Antiqva si Medieval Praxis in parteneriat cu: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Institutul Cultural Roman, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Taranului Roman, CNA Tinerimea Romana, Muzeul Municipiului Bucuresti, Institutul Francez din Romania, Institutul Balassi din Bucuresti, Centrul Cultural Judetean Harghita, Festivalul de Muzica Veche Miercurea Ciuc, Mediatrust. Sponsorii evenimentului sunt: Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Kvint, Apriori, Bio Terra Med, Delicatese Florescu, Apidava. (Foto: gaetanonasillo.com)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.