Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Camerata Regala, la Liege de Ziua Nationala a Romaniei, in cadrul festivalului Europalia

Camerata Regala, la Liege de Ziua Nationala a Romaniei, in cadrul festivalului Europalia

Email Imprimare

La 1 Decembrie 2019, Camerata Regala va reprezenta Romania la Liege - Belgia, in cadrul Festivalului International de Arta Europalia, printr-un concert extraordinar, prilejuit de Ziua Nationala a Romaniei. Intitulat Rapsodiile Romane (Rhapsodies roumaines), concertul le va da ocazia celor prezenti sa se reintalneasca cu creatiile unora dintre cei mai importanti compozitori romani. Astfel, sub bagheta lui Constantin Grigore, dirijorul principal al Cameratei Regale, si alaturi de maestrul Gabriel Croitoru, violinist roman de renume international, orchestra va interpreta compozitii precum Amurg de toamna de Alfred Alessandrescu, Balada pentru vioara si orchestra de Ciprian Porumbescu sau Trei piese pentru orchestra de coarde de Constantin Silvestri. Totodata, cei prezenti in sala se vor putea desfata si cu creatiile unor mari compozitori internationali, precum Tchaikovski, Sarasate si Saint-Saens.

Invitatia de a reprezenta Romania, chiar de Ziua Nationala, in cadrul unui prestigios festival cum este Europalia, ne bucura si ne onoreaza. In acelasi timp, ea reprezinta si o imensa responsabilitate fata de cei care vor veni sa ne asculte. Daca in sala vor fi romani plecati din tara de mai multa vreme, ne dorim sa reusim prin acest concert sa le alinam macar un pic dorul de casa si sa ii facem mandri de cultura si talentele din tara natala. Strainilor vrem sa le aratam o alta fata a Romaniei, diferita de ce vad adesea in mass-media, o Romanie demna, care a dat omenirii multe mari valori de-a lungul timpului si care continua sa o faca, a declarat Radu Chisu, directorul general al Cameratei Regale.
Concertul Rhapsodies roumaines face parte totodata si din proiectul Valori Culturale Romanesti initiat de Camerata Regala, ajuns deja la a sasea editie. Proiectul Valori Culturale Romanesti se desfasoara in parteneriat cu Filarmonica Regala din Liege si este finantat de Departamentul de Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei si de Institutul Cultural Roman.

Despre Europalia
Europalia este un festivalul pluridisciplinar bienal, care din 1969 organizeaza evenimente culturale care se intind pe o perioada de patru luni, dedicate tarii pe care o celebreaza in editia respectiva. Editia din 2019 este dedicata Romaniei, starul incontestabil al acesteia fiind Constantin Brancusi.

Despre Camerata Regala
Camerata Regala s-a nascut in urma cu 10 ani, din pasiunea fara limite a unui grup de tineri muzicieni care si-au dorit sa contribuie la dezvoltarea si promovarea muzicii culte din Romania. In scurt timp de la infiintare, proiectul a devenit un nume de referinta in domeniu, iar in prezent ii intalnim tot mai des atat pe scenele romanesti, unde desfasoara proiecte inedite precum Mari Solisti, Mari Dirijori, Camerata Regala si Micii Muzicieni, Stagiunea Regala de la Ateneul Roman, cat si pe scenele internationale: Elvetia, Italia, Spania, Rusia, Albania, Polonia, Germania, Belgia, unde a participat la numeroase festivaluri de mare anvergura. De asemenea, Camerata Regala este o prezenta constanta in Festivalul International George Enescu, in editia de anul acesta sustinand chiar doua concerte, ambele cu foarte mare succes.
Numele Camerata Regala nu este intamplator, orchestra dobandind in anul 2009 Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei. La  implinirea a 5 ani de existenta, Casa Regala a Romaniei a decorat Camerata Regala cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate. Este alaturi de Casa Regala a Romaniei la ceremoniile prilejuite de Aniversarea Jubileului Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, de Investirea cu Titlul de Alteta Regala a Principelui Nicolae al Romaniei, Ceremonia Decoratiei Regale "Nihil Sine Deo", Sarbatorirea a 25 de ani de la revenirea in tara a Altetei Sale Regale Principesa Margareta si cea mai mare onoare, concertul oferit cu ocazia Jubileului de 90 de ani ai Majestatii Sale Regele Mihai al Romaniei.
In 14 decembrie 2019, Camerata Regala va sustine la Ateneul Roman un concert aniversar dedicat celor 10 ani de existenta. Biletele la acest concert pot fi cumparate online pe www.bilete.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.