Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Premiera spectacolului Luna, la ARCUB

Premiera spectacolului Luna, la ARCUB

Email Imprimare

Tu nu vezi in ce lume traim?! Aceasta intrebare, adresata de un barbat celui care tocmai ii "furase" intreaga viata, este definitorie pentru spectacolul Luna, care va avea premiera pe 9 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. Scrisa de autoarea japoneza Koharu Kisaragi, piesa Luna atinge unele dintre cele mai acute probleme ale modului in care traim in societatea de azi. Cu toate ca povestea din Luna se intampla intr-un univers (inca) distopic, in care ploile acide sunt un lucru obisnuit, iar cinismul devine o virtute, spectacolul propune o privire incomoda catre un prea viitor apropiat, dar de care ne putem inca salva.

In Luna, atat relatiile interumane, cat si planeta sunt in prag de colaps, intr-o lume in care, intr-un joc al absurdului, foarte bine dozat de destin, oamenii traiesc agonia sfarsitului fara a se putea desprinde de micile ticalosii ale vietii, fiind perfect adaptati la o societate, in care functia este mai importanta decat omul, iar angajatii sunt concediati la telefon. In centrul povestii regasim un cuplu in impas. Sotul e mereu ocupat, isi petrece tot timpul la munca, amanand traitul pentru mai tarziu. Iar sotia il asteapta epuizant sa se intoarca acasa, iar aceasta asteptare devine golul care ii inghite intreaga existenta.
Disolutia relatiilor umane se reflecta inclusiv in degradarea mediului inconjurator, poluat de indiferenta si neputinta. De altfel, asumand curajos tema dezastrului ecologic care compromite viitorul planetei, evenimentul teatral Luna a primit sprijinul unor asociatii precum Agent Green, Terra Milleniul III, Let’s Do It, Romania!, Green Revolution si Fundatia Eco-Civica.
Mai mult, din dorinta de a pune in practica mesajele despre mediu si a da un exemplu, pentru scenografia spectacolului, realizata de Andreea Paraschivoiu, s-a apelat la EcoDecor de la Foldo, realizat in intregime din carton reciclabil. Acest manifest artistic, atipic pentru mediul independent de teatru de la noi, a devenit posibil ca urmare a implicarii exceptionale a regizorului Marcel Top - cucerit de o poveste dinamica si surprinzatoare, in care realitatea si visul se intrepatrund subtil, dar intens – si a echipei de actori formate din Laila Abdel Hafiz, Marius Ursu, Maria Radu, Valentin Corneanu, Ana-Maria Bercu, Nicu Rotaru si Ruxandra Balasu.
Prima reprezentatie a spectacolului, din data de 5 februarie, s-a jucat cu casa inchisa, dovada ca exista public de teatru si pentru proiecte curajoase, care provoaca spectatorul si il indeamna la reflectie.
Cu umor, poezie si sensibilitate, intr-o distributie plina de forta, care imbina mai multe mijloace de expresie scenica, Luna este un spectacol care ne face atenti la noi, dincolo de tot ce inseamna meseriile si rolurile noastre sociale, amintindu-ne de Oscar Wilde, care spunea ca suntem toti in mocirla, dar unii dintre noi privesc catre stele.
Biletele la spectacol pot fi cumparate online pe www.iabilet.ro, www.bilet.ro si www.mystage.ro. Mai multe informatii gasiti pe pagina de Facebook a spectacolului, www.facebook.com/luna.teatru

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.