Marti, 24 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Targ de Sfantul Ilie la MTR

Targ de Sfantul Ilie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta la Targul de Sfantul Ilie, de vineri, 16, pana duminica, 18 ale lunii lui Cuptor, de la orele 10 de dimineata pana la 6 seara. Mestesugari, anticari si artisti aduc la targ: obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, impletituri, jucarii, podoabe, icoane si multe, multe alte lucruri frumoase pe care le puteti tocmi, in miez de vara, la Muzeul de la Sosea. Nu vor lipsi nici bunatatile precum prajiturile de casa, cozonacii, turta dulce, mierea de albine ori ierburile de leac, dar nici traditionala tuica.

Vizitatorii sunt invitati, de asemenea, sa rasfoiasca, sa citeasca si sa si imbogateasca biblioteca cu publicatiile muzeului: carti cu teme etnologice, carti obiect, albume ori revista Martor.
Pretul biletului de intrare la targ: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti - 2 lei.
Biletele pot fi achizitionate si online de pe www.booktes.com
Organizatorul targului: Muzeul National al Taranului Roman, coordonatori: Oana Constantin si Simona Hobincu (Sectia Educatie muzeala).
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


20 iulie: Sfantul Ilie (Santilie)
Ilie a fost fiul lui Sovac, preot al Legii Vechi in Galaad. Pe vremea regelui Ahab, casatorit cu o printesa feniciana, Isabela, incepe o prigoana a credinciosilor din Vechea Lege si o apropiere de credinta in Baal. Pentru aceasta fapta Prorocul Ilie il mustra pe rege cu vorbe aspre si prevesteste trei ani si jumatate de foamete pentru poporul evreu.
Regele incearca sa l omoare, dar nu reuseste. Dupa vremea de foamete, Ilie revine si dovedeste poporului care este Dumnezeul Cel adevarat. Slujitorii lui Baal sunt ucisi si foametea inceteaza. In timpul vietii, Ilie face minuni. Dupa moarte, este ridicat la cer intr un car de foc. Va reveni pe pamant la sfarsitul veacului.
Daca ploua si tuna de Sfantul Ilie, merele si alunele vor fi viermanoase. Alunul este copacul sarpelui, dupa cum nucul adaposteste Zanele.
De Sfantul Ilie, femeile dau de pomana mere. Pana atunci, ele nu gusta nici un mar. Pentru apicultori este o zi importanta, incep sa reteze stupii, sa ia miere.
(Ghidul sarbatorilor romanesti, de Irina Nicolau)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.