Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Festivalul Multiart pentru detinuti, editia a XII-a

Festivalul Multiart pentru detinuti, editia a XII-a

Email Imprimare

Festivalul Multiart pentru detinuti, organizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor, in colaborare cu Teatrul Nottara, revine. In cei 12 ani de existenta, festivalul a fost intrerupt doar anul trecut, din cauza pandemiei. Anul acesta, festivalul reuneste artisti si trupe de actori-detinuti de la penitenciarele Bucuresti-Rahova si Bucuresti-Jilava, in incercarea de a permite unui public restrans sa ia contact nemijlocit cu o realitate mai putin accesibila.
Unitatile penitenciare participante au dezvoltat colaborari cu actori si regizori, iar reprezentatiile vor avea loc la Teatrul Nottara, in 24 noiembrie, de la ora 17.30. Festivalul va deschide portile spectatorilor invitati cu vernisajul unei expozitii de obiecte decorative confectionate de persoanele private de libertate, custodiate in unitati ale sistemului penitenciar.

Evenimentul va debuta cu spectacolul trupei de teatru a Penitenciarului Bucuresti-Jilava, Oricine greseste. Piesa este scrisa de Mircea Rotaru, actor la Teatrul Mic din Sibiu. Spectacolul regizat de Visinel Balan invita la un moment de autoreflectie fata de propriile fapte. Nu intamplator, terapia prin teatru a fost utilizata ca abordare terapeutica pentru protagonistii acestei montari, avand menirea de a-i ajuta sa se redescopere, sa se inteleaga mai bine si sa ramana intr-o relatie vie cu Dumnezeu.
Spectacolul se deschide cu un monolog care are rolul de a intermedia conexiunea intre tema propusa pentru editia de anul acesta a festivalului, Criza pandemiei, si modalitatile de intampinare a incercarilor expuse in text, prin care trece omenirea: iubirea aproapelui, redescoperirea valorilor crestine, revenirea creatiei la starea de puritate initiala si, nu in ultimul rand, al smereniei si cunoasterii de sine.
Festivalul se va incheia cu spectacolul trupei de teatru a Penitenciarului Bucuresti-Rahova, Starea de asediu, adaptare dupa Albert Camus, in regia lui Iulian Glita. Spectacolul abordeaza teme diverse: ego, putere, frica, curaj, incredere si iubire.
Activitatea reprezinta o buna oportunitate de cunoastere si demonstrare a potentialului creativ al detinutilor, prin interpretarea rolurilor, avand chiar valente terapeutice, recunoscute, de altfel, in domeniul psihodramei. Evenimentul se adreseaza, deopotriva, persoanelor private de libertate, cat si comunitatii, din dorinta de a evidentia misiunea sociala a institutiei penitenciare si importanta reabilitarii persoanelor care executa pedepse privative de libertate.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.