Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Targul Martisorului, la Muzeul Taranului Roman

Targul Martisorului, la Muzeul Taranului Roman

Email Imprimare

Purtati in continuare masca, respectati normele de distantare fizica si, astfel, veti putea sarbatori, si de aceasta data, debutul primaverii la Muzeul National al Taranului Roman. Evenimentul a reprezentat, in ultimii 16 ani, o referinta culturala pentru publicul larg, bucurestean si nu numai. Targul Martisorului promoveaza si recontextualizeaza sarbatorirea unui obicei care in ultimul secol a primit o serie de transformari, predominant in spatiul urban. Incurajand creativitatea artistica si mestesugul capabil sa fie reinnoit cu particularitati menite sa comunice prin expresivitate, imaginatie si simt al umorului semnificatiile mai vechi sau mai noi ale obiceiului, targul aduce in atentia publicului o oferta bogata prin unicitatea, creativitatea si diversitatea martisoarelor.

Cu un numar de doar 150 de participanti, din cauza situatiei pandemice, Muzeul National al Taranului Roman organizeaza Targul Martisorului, si in acest an, in conditii restranse, respectand restrictiile impuse de catre autoritati.
Participantii invitati - studenti, artisti, mestesugari - folosesc ca sursa de inspiratie lumea si mitologia taraneasca ori imagineaza noi forme ale creativitatii urbane: de la obiectul manufacturat si reciclat care foloseste materiile naturale devenite clasice la amprenta unui design contemporan, banda desenata sau personaje si semne din mitologia urbana, imaginate pe o multitudine de materii neconventionale.
Alaturi de ei se numara, ca in fiecare an, scoli, fundatii, asociatii, organizatii care desfasoara actiuni cu caracter umanitar pentru copii si sprijin pentru categoriile defavorizate. De asemenea, va veti intalni cu cei mai harnici gospodari si veti degusta cele mai bune preparate de casa, turta dulce, prajituri, dulceturi, saratele, fructe deshidratate si ceaiuri de leac.
Sunteti asteptati, ca in fiecare an, sa martisoriti cu fir alb si rosu timp de cinci zile, de vineri, 25 februarie, pana marti, 1 martie 2022, intre orele 10.00 si 18.00!
Pretul biletului de intrare la targ: adulti - 8 lei; pensionari - 4 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 2 lei. Biletele pot fi achizitionate si online, de pe site-ul: https://booktes.com/bilet/targul-martisorului-la-muzeul-national-al-taranului-roman
Nu este necesara prezentarea certificatului verde pentru intrarea la targ.
Important! Evenimentul se va organiza conform restrictiilor enuntate in Ordinul ministrului culturii nr. 3245 din 19 octombrie 2020, privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirus SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatilor in conditii de siguranta sanitara in domeniul culturii, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu cele din Hotararea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022, privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 7 februarie 2022, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Anexa 3.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.