Miercuri, 28 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Artisti si artizani la MNTR

Artisti si artizani la MNTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta la a doua editie a targului Artisti si artizani la MNTR, organizat de vineri, 24, pana duminica, 26 iunie 2022, intre ora 10 dimineata si 6 seara. La targ vor fi prezenti artisti si artizani care prin arta lor contribuie la recuperarea si revitalizarea mestesugurilor traditionale, incluzand revalorificari contemporane ale acestora. Veti putea admira si targui lucruri frumoase, realizate dupa vechi tehnici si mestesuguri aproape uitate: vase din ceramica, obiecte din lemn, podoabe din sticla sau din ceramica, bijuterii, fel de fel de jucarii, icoane pe sticla sau pe glaja, gravuri, picturi, tesaturi, dar si decoratiuni din lavanda.

De Rusalii, Calusarii din Sarbii-Magura, judetul Olt, au batut ulitele satului si curtile gospodarilor precum o cere obiceiul. Sambata, 25 iunie 2022, intre orele 12.00 si 16.00, acestia vor poposi si in curtea Muzeului Taranului Roman pentru a-i asigura un an fertil si prosper. De asemenea, nu va lipsi oferta gastronomica, asigurata de producatori traditionali. Acestia vor aduce spre vanzare: miere, prajituri de casa, ceaiuri, cozonaci si turta dulce.
In fiecare zi, pe toata durata targului, copiii pot impasli tablouri pufoase sau fauri atat de iubitele zane magice din lana merinos, impreuna cu Crina Manolescu, creator & trainer Oaia Primordiala.
Atelierul de tablouri din lana impaslita (recomandat copiilor cu varste intre 4 si 14 ani). Copiii vor putea crea tablouri pline de relief, volum si culoare folosind o baza de lana impaslita peste care vor putea „desena” cu lana colorata. Pret participare: 30 lei.
Atelierul de zane din lana merinos (recomandat copiilor cu varste intre 8 si 14 ani, sau mai mici, insotiti de parinti). Copiii vor invata sa creeze o papusa din lana diafana de oaie merinos, incredibil de fina si delicata, ideala pentru decor, cadou, expunere, joc de rol. Pret participare: 50 lei.
Programarile se fac pe loc (in limita locurilor disponibile) sau in prealabil in mesageria Oaia Primordiala, la telefon 0749.626.475 sau email: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .
Pretul biletului de intrare la targ: adulti - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 3 lei.
Curatori: Simona Hobincu si Oana Constantin.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.