Luni, 17 Mai

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura

Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura

Email Imprimare

In perioada 23-27 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo din capitala se va desfasura cea de-a 18-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, cel mai important eveniment cultural de tip expozitional din Romania. Plasat de profesionistii din bransa intre primele 10 targuri de carte din Europa, date fiind numarul de vizitatori si expozanţi, dar si tinuta culturala a manifestarilor organizate si prestanta personalitatilor care ii trec anual pragul, Targul Gaudeamus a devenit, in cei 18 ani de existenta, un eveniment emblematic pentru piata de carte din Romania.

Targul International Gaudeamus – Carte de invatatura este un eveniment cultural specializat in expozitia de carte, cu un concept unic in peisajul evenimentelor de profil, fiind singurul targ de carte din lume initiat si organizat de un post public de radio, Radio Romania.
Anual, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo, pe o suprafata de 14.000 de metri patrati, publicul este invitat la o intalnire cu peste 400 de editori, distribuitori de carte, institutii culturale si de invatamant din tara si din strainatate. La ultimele trei editii, numarul vizitatorilor a depasit 100.000 de persoane si au fost organizate peste 450 de evenimente culturale la fiecare editie.
La editia de anul acesta a Targului Gaudeamus, tara invitata de onoare este Italia, ca o avanpremiera la evenimentele ce vor marca, in 2012, celebrarea anului culturii romane in Italia. In contextul special al aniversarii a 150 de ani de la unirea Italiei, Targul Gaudeamus sarbatoreste, timp de cinci zile, limba si cultura italiana la Bucuresti. Personalitati culturale de prima marime, scriitori, critici literari, dar si specialisti in arta, arhitectura sau muzica vor participa la evenimentele propuse de tara invitata de onoare la Gaudeamus 2011. O surpriza pentru publicul si presa din Romania va fi prezenta la  Targ a jurnalistilor postului public de radio si televiziune RAI.
De la Targul Gaudeamus nu vor lipsi invitatii de prima marime din tari europene precum Franta, Belgia sau Anglia, sectiunile traditionale si proiectele noi, evenimentele dedicate dialogului dintre carte si radio, expozitiile de fotografie sau abordarile actuale ale actului de a citi si de a privi cartea. Acestea sunt doar cateva dintre surprizele ce ii asteapta pe vizitatorii celei de-a 18-a editii a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.