Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Un eveniment complex: Dunarea&Delta 2012

Un eveniment complex: Dunarea&Delta 2012

Email Imprimare

Intre 28 si 30 iunie 2012, Romexpo a organizat, in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania si sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, a doua editie a Targului International Dunarea&Delta.
Evenimentul dedicat dezvoltarii urbane a macro-regiunii Dunarea s-a desfasurat sub motoul Smart Cities, Smart Regions si a scos in evidenta o serie de proiecte initiate in scopul dezvoltarii durabile a zonelor Dunarii si Deltei. A fost vorba de o expo-conferinta care a beneficiat de participarea a numerosi specialisti din administratiile centrala si locale, precum si a unor oameni de afaceri, a unor reprezentati ai societatii civile si ai comunitatii stiintifice, a unor reprezentanti diplomatici din statele dunarene.
Principalele teme de discutie au fost: Consolidarea retelei de orase din regiunea Dunarii; Dezvoltarea durabila a localitatilor din Delta Dunarii; Zonele urbane - cheia dezvoltarii economice si sociale; Oportunitati de dezvoltare durabila pentru zonele aferente Deltei si Dunarii; Legislatia europeana si legislatia in domeniu, absorbtia fondurilor, oportunitatile asociatiilor pentru pescuit etc.
Vineri, 29 iunie, la Romexpo a fost sarbatorita Ziua Internationala a Dunarii, in prezenta ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Ioan Silaghi, si a presedintelui Comisiei de Politica Externa a Senatului Romaniei, Mircea Geoana, precum si a altor personalitati, a unor invitati speciali si a unor membri ai corpului diplomatic de la Bucuresti.
Printre manifestarile acestui eveniment s-a numarat si lansarea proiectului Danube Connection. Story & Glory, de catre Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 si Institutul Cultural Roman, care are drept scop promovarea activitatilor recreative, a turismului ecologic si al multiculturalitatii oferite de tarile riverane Dunarii. A fost prezentata caravana cu canotci care va trece in toate cele 4 tari dunarene - cele 3 ambarcatiuni poarta numele celor trei brate ale Dunarii: Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe. Barcile vor primi semnaturi de la toti participantii din tarile riverane, canotcile devenind un simbol al cooperarii dunarene.
Conferintele sustinute au tratat tematica facilitarii schimbului de idei si a interactiunii dintre organismele implicate in demersurile de protejare a Luncii Dunarii.
La acest targ a putut fi admirata si expozitia de fotografie Romania Pitoreasca, prezentata de catre Asociatia Artistilor Fotografi din Romania.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.