Sambata, 23 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Indagra, Alimenta, Expo Drink & Wine si All Pack post-festum

Indagra, Alimenta, Expo Drink & Wine si All Pack post-festum

Email Imprimare

Recent-incheiatele editii Indagra (Targ International de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei), Alimenta (Targ International pentru industria alimentara), Expo Drink & Wine (Targ de vinuri, bauturi alcoolice si non-alcoolice) si All Pack (Targ International pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice), desfasurate la Romexpo, au inregistrat un nou record: peste 50.000 de vizitatori, 600 de firme participante din 30 de tari, peste 22 de conferinte si seminarii, zeci de concursuri si ateliere de mestesugarit. Ceremonia deschiderilor oficiale a avut loc miercuri, 31 octombrie, si s-a desfasurat in prezenta: domnului Daniel Constantin, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale; domnului Dacian Ciolos, comisar la Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala, Comisia Europeana; domnului Sorin Vornic, presedinte Consiliu de Administratie Romexpo, presedinte Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea; si a doamnei Mariana Suciu, director general Romexpo.

De asemenea, la eveniment au fost prezenti si ministri ai agriculturii din statele membre UE sau participante la targ, ambasadori si alte oficialitati. Agricultura romaneasca, cu toate problemele pe care le-a avut, cred ca s-a dezvoltat foarte mult in ultimul timp, in primul rand datorita faptului ca Romania este un stat membru al Uniunii Europene, avand acces la fonduri europene deosebit de importante, care in anul 2012, un an extrem de greu pentru agricultura, si-au facut simtita prezenta, a declarat ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Daniel Constantin.
Dincolo de subventii si sustinerea financiara pentru dezvoltarea agriculturii cred ca oportunitatile de piata existente in momentul de fata ar trebui sa dea speranta fermierilor, fiindca atat in Uniunea Europeana, cat si la nivel international exista un potential important, cererea de produse alimentare este in crestere si cred ca agricultorii organizati ar trebui sa profite mai mult decat au facut-o pana acum de aceste oportunitati, a declarat Comisarul European pentru Agricultura, Dacian Ciolos.
Targul Indagra, organizat in parteneriat cu Camerele de Comert si Industrie din Romania si desfasurat sub inalt patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a gazduit la editia din acest an peste 400 de firme, din 22 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea (Sud), Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Cehia, Serbia, Spania, Turcia, Ungaria si Romania, suprafata inchiriata insumand arealul a 6 pavilioane Romexpo, precum si toate platformele exterioare, respectiv 30.000 mp.
Dintre evenimentele conexe desfasurate la editia din acest an mentionam:
- Forumurile, seminariile si concursurile organizate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, evenimente ce au punctat: necesitatea dezvoltarii cercetarii si inovarii in sectorul agricol, implementarea de noi tehnologii, combaterea efectelor schimbarilor climatice, obtinerea de informatii reale de la marii producatori agricoli. De asemenea, au fost propuse masuri care sa duca la cresterea transparentei si la regularizarea pietelor agricole prin consolidarea sistemului de informatii al pietelor lansat cu ocazia reuniunii G20 in 2011.
- Concursul National de Taurine „Miss Vacuta” – castigatoarea din acest an a titlului fiind un reusit exemplar din rasa Holstein, provenit de la ferma Matca din Galati, cu productie anuala de 10.000 l lapte. Desi un astfel de exemplar nu este disponibil spre vanzare, valoarea acestuia poate depasi cu usurinta 20.000 de euro. In cadrul concursului au participat peste 80 de exemplare din noua rase „Concursul din acest an a adus un plus de valoare fata de editiile precedente prin calitatea materialului genetic si prin inscrierea in cartile de rasa”. (Gheorghe Neata, director general al Asociatiei Crescatorilor de Vaci Holstein Romania).
- Salonul de Pasari Rare organizat de catre Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania.
- Expozitia celor mai valoroase rase de ovine, caprine, cabaline si bovine, prezentate de catre Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie. Evenimentele s-au adresat atat publicului specializat, cat si publicului larg: copii, elevi si studenti, care au vizionat cele mai frumoase exemplare de pasari si animale si au degustat din produsele alimentare bio, prezentate de catre cele peste 60 de firme membre ale Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica sau de la Targul de Produse Traditionale, situat pe Aleea Negustorilor.
In acelasi timp, peste 200 de companii din 19 tari au expus in Pavilionul Central pe o suprafata totala de 8.000 mp in cadrul Alimenta, All Pack si Expo Drink & Wine, completand tematica Indagra si oferind astfel cadrul ideal de ofertare, negociere si contractare dintre cele mai mari companii si publicul specialist. In cadrul targului Alimenta, detinatorii recordului mondial pentru cea mai mare paine din lume (120 kg), firma Rompan, a pregatit o paine uriasa, de 60 kg, din care a putut gusta publicul larg.
Sambata, 3 noiembrie, targurile au gazduit vizita oficiala a domnului Victor Ponta, prim-ministru al Romaniei, a domnului Daniel Constantin, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, precum si a  altor personalitati politice si din mediul de afaceri. Oficialii au facut un tur al pavilioanelor si au degustat din mai multe produse traditionale oferite de producatorii prezenti.
Pentru mai multe detalii accesati site-urile dedicate evenimentelor: www.indagra.ro, www.alimenta-romexpo.ro, www.all-pack.ro, www.targdevinuri.ro, www.targprodusetraditionale.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.