Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Targul de Cultura, Traditie si Manufactura Romaneasca

Targul de Cultura, Traditie si Manufactura Romaneasca

Email Imprimare

In perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, Hotelul Marshal Garden (Calea Dorobantilor, numarul 50B, sector 1, Bucuresti) gazduieste Targul de Cultura, Traditie si Manufactura Romaneasca, eveniment dedicat promovarii tuturor celor care, prin activitatea lor, sunt mesageri ai culturii romane. Targul va reuni producatori de arta populara, mestesugari, produse romanesti cu o istorie bogata, dar si reprezentanti ai unor conace si cladiri istorice si reprezentanti ai agentiilor de turism care promoveaza zonele pitoresti ale tarii.
Targul de Cultura, Traditie si Manufactura Romaneasca isi propune sa reinvie spiritul de mandrie pentru valorile autentice, romanesti, si sa promoveze produsele, serviciile, traditiile culturale romanesti, meseriile aflate pe cale de disparitie si zonele mai putin cunoscute ale Romaniei.
Evenimentul va fi impartit in trei zile cu trei teme diferite ce vor fi abordate in acelasi spatiu. Targul de cultura romaneasca va avea loc vineri, 30 decembrie, de sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei. Deschiderea oficiala, programata de la ora 12.00, se va bucura de participarea unor personalitati ale culturii romane. Printre invitati sa numara profesorul academician Constantin Balaceanu Stolnici si scriitorul Mircea Cartarescu. In cadrul Targului de cultura romaneasca vor avea loc lansari de carte sustinute de edituri romanesti cu traditie in promovarea culturii romane. Seara se va incheia cu o piesa de teatru prezentata de o trupa de tineri artisti.
Ziua de sambata, 1 decembrie, va fi dedicata Targului de traditie romaneasca. Evenimentul va incepe la ora 13.00, dupa parada militara prilejuita de Ziua Romaniei, cu un ciolan cu fasole oferit gratuit tuturor participantilor. Vizitatorii sunt invitati sa ia parte la prezentari si degustari de bauturi romanesti cu traditie (vinuri, bere, tuica, siropuri etc.), dar si la degustari de bucate traditionale romanesti. In aceeasi zi sunt programate sa aiba loc prezentari ale costumelor populare din diverse zone ale tarii, dar si prezentari de retete folosite in fitoterapie, ca metode de tratament traditionale. Agentiile de turism participante isi vor prezenta ofertele de turism intern, ce invita la descoperirea zonelor mai putin cunoscute din Romania. Seara zilei de 1 decembrie se va incheia cu un spectacol sustinut de artisti traditionali.
Ultima zi, duminica, 2 decembrie, va fi consacrata Targului de Manufactura Romaneasca, care va incepe la ora 12.00, cu o masa rotunda in cadrul careia va fi prezentata istoria principalelor meserii uitate sau aflate pe cale de disparitie: sticlar, pielar, blanar, cojocar, pantofar, caldarar, olar, palarier, spiter etc. La masa rotunda vor participa reprezentanti ai asociatiilor care reprezinta breslele si ai institutiilor de stat care vor discuta despre modul in care pot fi sprijiniti micii producatori de catre stat si publicul larg. O alta tema care va fi adusa in discutie este legata de o meserie traditionala la moda, in prezent - meseria de creator de produse cosmetice naturiste.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.