Marti, 3 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Targul Martisorului, la MTR

Targul Martisorului, la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta in perioada 27 februarie – 3 martie 2013 la Targul Martisorului. Intrat in obisnuinta publicului bucurestean,Targul Martisorului continua sa experimenteze prin criteriile de selectie care vizeaza valoarea obiectului handmade si inovatia, un grad de creativitate care sa situeze participantii in sfera artistica si a unui mestesug capabil sa fie reinnoit.

Selectia urmareste si anul acesta ca Targul Martisorului sa aiba o oferta foarte bogata, usor reperabila prin diversitatea si unicitatea martișoarelor, fie ca au ca sursa de influenta lumea taraneasca, fie ca recupereaza stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat la amprenta unui design contemporan, la banda desenata sau personaje din mitologia taraneasca si urbana) sa comunice cu expresivitate, imaginatie, simt al umorului si o buna stapanire a materiilor cu care sunt create.
Vor fi aduse in atentia publicului cumparator anumite categorii de martisoare care trimit la o serie de revizitari ale trecutului recent ca, de exemplu, martisorul de oras, martisorul rustic, martisorul tip goblen, martisorul traditiilor reinventate sau miniaturile din sticla ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creatiile ultimilor ani, in care principala expresie este cea a obiectului handmade. Povestea martisorului prinde zeci si zeci de chipuri in cusaturi, fire de lana, fetru, lut, lemn, hartie manuala, piele, plastic, metal si alte materii interesant exploatate. 
Targul va fi decorat si cu cateva gusturi proaspete si dulci de turta dulce, kurtos kalucs, mere si prajituri de casa, suc natural de mere, fructe uscate si miere. De asemenea, vor fi invitati ca participanti scoli, fundatii, asociatii, organizatii care au ca activitate actiuni cu caracter umanitar.
Prin targ:
Piesa de teatru cu papusi si umbre, Baba Dochia, sustinuta de trupa Tropaiele - coordonator Beatrice Iordan, sambata, 2 martie 2013, ora 13.00, Sala Atelierului de creativitate.
Orarul targului: orele 10.00 - 18.00.
Bilet de intrare: 6 lei pret intreg, 3 lei pret redus (elevi, studenti, pensionari).
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.