Magiunul de prune Topoloveni si dulceata Topoloveana, reprezentantele Romaniei la Seoul Food 2014

Imprimare

Magiunul de prune Topoloveni si dulceata Topoloveana au fost singurele produse alimentare romanesti prezente la Expozitia Internationala Seoul Food, care a avut loc de curand in capitala Coreei de Sud, fiind expuse alaturi de produse viticole romanesti. La acest important eveniment au participat peste 900 de expozanti din toata lumea, Seoul Food fiind dedicat promovarii de produse noi pe piata asiatica, precum si stabilirii unor relatii comerciale in zona. Au fost peste 35.000 de vizitatori, targul reprezentand unul dintre cele mai mari evenimente din lume care reuneste produse alimentare, bauturi, produse de patiserie, retaileri, restaurante si servicii hoteliere.

Inca din prima zi, mai multi distribuitori si manageri de restaurant s-au aratat interesati de produsele Topoloveni si Topoloveana, fiind surprinsi de gustul deosebit, aroma fructelor intregi pe care le-au regasit in borcane, dar si de faptul ca magiunul de prune Topoloveni este un produs premiat cu doua stele Michelin pentru gust si calitate.
La standul romanesc, dulceata Topoloveana a fost folosita ca ingredient pentru un curs de gatit predat coreenilor de catre chef Eugenia Pop de la restaurantul cu specific romanesc Dracula’s Lounge din Seul. Astfel, tinerii coreeni care au dorit sa gateasca romaneste, cu ingrediente romanesti, au avut ocazia sa invete sa faca papanasi cu dulceata Topoloveana, fiind incantati de gustul de visine, mure, cirese negre si gutui, fructe pe care le-au descoperit intregi in dulceata Topoloveana.
Si jurnalistii coreeni au fost interesati de produsele de la Topoloveni, Diana Stanciulov acordand un interviu televiziunii de limba engleza Arirang News, care a realizat un reportaj la standul national.
La acest targ au fost stabilite mai multe contacte cu reprezentanti ai unor importatori coreeni care sunt interesati sa comercializeze magiunul de prune Topoloveni si dulceata Topoloveana pe piața din tara lor. Este o onoare pentru noi ca am reprezentat gastronomia romaneasca la un eveniment de asemenea amploare. Ne bucuram ca putem trece granitele europene cu un produs deja recunoscut pentru gust si calitate si premiat cu doua din maximum trei  stele Michelin. Stiam ca ne asteapta un public educat, Seulul fiind una din primele metropole ale lumii, insa noi suntem intotdeauna  pregatiti  facem fata si celor mai exigente gusturi, deoarece avem produse 100% naturale, fara zahar adaugat, fara conservanti. Ne bucuram ca am facut cinste gastronomiei si traditiei romanesti, a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general si unic actionar al Sonimpex Topoloveni.
Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din Romania care beneficiaza de fonduri europene pentru promovare, deoarece este singurul produs care a obtinut certificatul de Indicatie Geografica protejata acordat de UE. Este Furnizor al Casei Regale a Romaniei, multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutului pentru Gust si Calitate Bruxelles, Ambassador of the Romanian Traditional Taste. Poate fi introdus in dieta de la varsta de 6 luni (cand incepe diversificarea alimentara) si este permis si persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N.C. Paulescu". Este un produs 100% romanesc, 100% natural, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti si fara gluten.
Mai multe informatii despre magiunul de prune Topoloveni si produsele Topoloveana gasiti pe http://www.magiun-sonimpex.ro si pe pagina oficiala de Facebook Magiun de prune Topoloveni.



www.atl-service.kiev.ua/
stockopt.com.ua/