Vineri, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, la MTR

Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita in perioada 12-14 septembrie 2014, orele 10.00-18.00, in Curtea muzeului, Sala Acvariu, la Targul iconarilor si al mesterilor cruceri.
Targul iconarilor si al mesterilor cruceri de anul acesta va prezinta, pe langa icoane, cruci, pristolnice, minaturi religioase si alte obiecte de cult, o serie de intalniri si workshop-uri cu mesteri iconari, artisti si mesteri cruceri sau orfevrieri, care, dupa incheierea targului, vor sustine cateva discutii libere sau demonstratii prin care vor incerca sa traduca limbajul mestesugului, povestind despre tehnici, stilul pe care si l-au conturat si sensul/semnificatia demersului lor.
Iconarii invitati au un traseu interesant atat din unghiul mestesugului, cat si din perspectiva contextului in care s-au format si au lucrat. De la studii de arta la descoperiri si dezvoltari autodidacte, ei redescopera autenticitatea obiectului de cult prin cautari si reconstituiri personale ori inovatii care folosesc imaginea traditionala ca re-sursa si teritoriu de explorare continua pentru creatiile contemporane ale artistilor si ale mesterilor iconari, urmarind calitatea tehnicii si a mestesugului, evitand expresiile kitsch si serializarile industriale pentru scopuri comerciale.
Obiecte prezente in targ: praznicare, sfinti protectori, sarbatorile mari, heruvimi, crucea in variante ne-imputinate, inchipuite si zugravite pe icoane pe lemn, icoane pe sticla, icoane de vatra, crucite, cruci de mana, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte si lucrari care se inscriu in teritoriul artei sacre. Insotim iconarii cu poame de toamna, suc de mere, turta dulce, dulceturi, miere si prajituri de casa.      
Copii si cei care vor sa cunoasca atelierul nevazut al icoanelor, al ingerilor pictati si al crucilor de mana vor avea ocazia sa descopere cum se deseneaza izvoadele si se zugravesc sfintii, cum se insemneaza si se incrusteaza pristolnicele si icoanele de vatra in cadrul unor ateliere-intalniri.
Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.