Duminica, 13 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Festivalul de Muzica Veche Bucuresti 2016

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti 2016

Email Imprimare

Ajuns la cea de-a 11-a editie, Festivalul de Muzica Veche Bucuresti a devenit cel mai important proiect cultural de festival dedicat muzicii culte vechi din sud-estul Europei. Programul se desfasoara in acest an pe parcursul lunii noiembrie si contine trei serii de evenimente conceptuale dedicate promovarii muzicii si patrimoniului cultural, de la muzica vremurilor medievale pana la muzica barocului, preclasicismului si clasicismului. Concertele festivalului imbina muzica, vizualul si teatrul, angrenand publicul intr-o serie de povesti culturale nascute din timpuri vechi.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti propune o muzica interpretata autentic, exclusiv cu instrumente istorice sau cu replici moderne ale acestora. Artistii invitati sunt specializati in interpretarea documentata din punct de vedere istoric a muzicii vechi. Din 2006, festivalul a reunit peste 150 de artisti din 14 tari, care au concertat in aproximativ 50 de spectacole, au sustinut masterclassuri, conferinte si prezentari de instrumente istorice.
Festivalul are loc in perioada 1-28 noiembrie si a debutat la Palatul Bragadiru, marti, 1 noiembrie 2016, cu seria Early Music Winds, o secventa formata din patru concerte consecutive dedicate instrumentelor istorice de suflat. Cei mai renumiti interpreti, profesori si colectionari, acompaniati de Ansamblul belgian de muzica veche Il Gardellino, au dezvaluit o parte din amintirile purtate de instrumentele lor peste tari si mari si timpuri stravechi.
Pentru mai multe informatii si pentru a consulta programul evenimentului puteti accesa site-ul www.earlymusic.ro sau pagina de facebook Festival de Muzica Veche Bucuresti.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.