Joi, 5 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Gaudeamus 100 si-a desemnat castigatorii

Gaudeamus 100 si-a desemnat castigatorii

Email Imprimare

Cea de a IX-a editie a Caravanei Gaudeamus, organizata de Radio Romania pe Litoral, se apropie de final. Evenimentul, care s-a derulat sub semnul a doua aniversari – 100 de editii ale Targului Gaudeamus si 50 de ani de la inaugurarea Radio Vacanta –, a constituit o premiera si in ceea ce priveste conceptul de organizare: timp de cinci zile, intre 12 si 16 august, cartea din Pavilionul Gaudeamus si muzica, prezenta in Piateta Perla din Mamaia prin intermediul a patru spectacole oferite de Radio Romania, s-au imbinat intr-un mod armonios, spre deliciul turistilor prezenti in aceasta perioada pe Litoral si al constantenilor.

Peste 10.000 de vizitatori care au trecut pragul targului, la fel de multi participanti la concertele sustinute de Orchestrele Radio Romania si aproape 50 de evenimente editoriale gazduite sunt dovada ca, acolo unde ajunge Gaudeamus, cartea nu ia niciodata vacanta. Targul Gaudeamus Litoral 2017 a fost organizat de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media si Radio Constanta, cu sprijinul Primariei Municipiului Constanta.
Presedintele de onoare al acestei editii a fost domnul Decebal Fagadau, primarul orasului Constanta.
Premiile Targului Gaudeamus Litoral 2017, decernate in cadrul festivitatii care a avut loc miercuri, 16 august, la ora 18.00, sunt urmatoarele:

Trofeele Gaudeamus acordate expozantilor prin votul publicului
Trofeul Gaudeamus: locul 1 – Editura Nemira, locul 2 – Editura Trei si locul 3 – Grupul Editorial ART
Premiul pentru Cea mai ravnita carte a targului a fost acordat Editurii Arthur (Grupul Editorial ART), cel care a publicat serial Harry Potter de J.K. Rowling, cea mai votata de catre vizitatori.
Trofeul Presei a revenit cotidianului Cuget Liber – sectiunea publicatii, si postului Pro TV – sectiunea TV.
Premiul Miss Lectura a fost castigat de domnisoara Raluca Brian, studenta la Sectia Comunicare si Relatii Publice a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. Premiul consta intr-un pachet de produse cosmetice oferite de ARENA Communications.
Pe parcursul celor cinci zile ale evenimentului, vizitatorii au avut ocazia sa participe la Tombola Gaudeamus, organizata pe baza buletinelor pentru votul publicului. Castigatorii celor doua mari premii puse in joc au fost Flavia Nicoleta Pelmus - un premiu constand in suma de 500 de lei, oferit de Asociatia Lions Blakanica - si Geanina Trutiu - un zbor de 30 de minute deasupra Litoralului romanesc de pe Aeroportul Tuzla, oferit de Regional Air Services. La Tombola Gaudeamus au mai fost oferite si patru pachete surpriza (oferite de ARENA Communications) si trei invitatii pentru zona VIP, la show-ul aviatic Aeromania, care va avea loc pe data de 19 august, pe Aeroportul Tuzla (oferite de Regional Air Services).

Proiecte Radio Romania la Targul Gaudeamus Litoral – Gaudeamus 100
• Concursul Gaudeamus in 100 de cuvinte, derulat pe pagina Facebook Radio Romania Gaudeamus. Menit sa ii provoace pe toti cei care indragesc Targul Gaudeamus la un schimb de replici, amintiri si idei, concursul se desfasoara pana la data de 31 august, pe baza mesajelor cu continut 100% personal, postate de catre vizitatori pe pagina targului. Premiul consta in vouchere in valoare totala de 1.000 de lei, care pot fi utilizate pentru achizitia de carti de la Targul International Gaudeamus. Castigator al acestui premiu va fi desemnat mesajul care va obtine cel mai mare numar de aprecieri, indiferent de formula de prezentare aleasa. Editurile care sustin acest proiect sunt: Editura Trei, Grupul Editorial Art, Grupul Editorial Corint, Editura Herald, Editura Nemira, Editura Polirom, Editura RAO, Editura Humanitas si Editura Niculescu. 
• Concursul foto Gaudeamus 100. Cel de-al doilea concurs gazduit pe pagina Facebook Radio Romania Gaudeamus, in intervalul 12-31 august, se adreseaza pasionatilor de fotografie, care sunt invitati sa posteze pe pagina targului una, doua sau chiar trei fotografii din arhiva proprie, realizate la Gaudeamus. Cea mai apreciata imagine (conform numarului de like-uri obtinute) ii va aduce fotografului un premiu care consta intr-un voucher pentru o fotocarte CEWE XXL Panoramica, de 154 de pagini, in valoare de 862 de lei. Cele mai apreciate 10 fotografii vor fi incluse, cu acordul autorilor, in expozitia foto Gaudeamus 100, care va fi amenajata la Targul International Gaudeamus.
• Gaudeamus 100 la matinalul Radio Romania Cultural. Incepand cu prima zi a Targului Gaudeamus Litoral, timp de 100 de zile, matinalul Radio Romania Cultural gazduieste concursul Gaudeamus 100. In fiecare zi, ascultatorii emisiunilor Espresso – matinal cultural si Rasfat matinal (sambata si duminica) - isi pot testa cunostintele despre Gaudeamus, scriitori si carti in voga, cei mai rapizi fiind rasplatiti cu premii in carti, oferite de editurile partenere ale RRC si cu invitatii la Gaudeamus.
• 100 de carti in top la Gaudeamus. 100 de volume aflate in topul vanzarilor la cele mai recente editii ale Targului Gaudeamus, multe dintre ele votate de catre vizitatori drept Cea mai ravnita carte a targului, sunt prezentate fanilor paginii Facebook Radio Romania, in formula de o carte pe zi, pana la debutul Targului International Gaudeamus, piatra de temelie a intregului proiect. Titlurile din aceasta culegere au fost selectate la recomandarea si cu sprijinul participantilor la numeroase editii ale Targului Gaudeamus.
• Expozitia foto aniversara Gaudeamus 100, amenajata in incinta Targului Gaudeamus Litoral, a reunit 100 de fotografii de la majoritatea celor 99 de editii care au avut loc in intreaga tara de-a lungul timpului (Un memento fotografic care a prezentat o serie de momente emotionante sau amuzante, portrete de scriitori indragiti sau „simpli‟ pasionati de carte).
• Cartile se intorc acasa, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donatii din partea expozantilor si a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunitati subfinantate din acest punct de vedere. Circa 150 de volume au fost donate la Gaudeamus Litoral 2017, pentru acest proiect, avand ca destinatie biblioteca scolii din comuna Dobromir, judetul Constanta, iar proiectul va continua pana la finalul lunii august, la Radio Constanta.
• Politia Gaudeamus. Peste 50 de cititori de pe plaja, surprinsi in flagrant, au fost din nou amendati, ca la fiecare editie estivala Gaudeamus. “Amenda” a constat in carti oferite de editurile participante la targ.
Gaudeamus Litoral - un eveniment Radio Romania.
Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.
Parteneri principali: BRD Groupe Societe Generale si Dacia.
Parteneri: Primaria Municipiului Constanta, ARENA Communications, Asociatia Lions Balkanica, Regional Air Services, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Departamentul Centenar, Statul Major al Fortelor Navale Romane – Muzica Militara a Fortelor Navale, RATC.
Parteneri media: TV Alpha Media, Catavencii, Constanteanul, Forbes, Litoral TV, Neptun TV, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultura, Telegraf,  www.educta.ro

Mai multe detalii gasiti pe www.gaudeamus.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.