Vineri, 18 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Radio Romania Cultural este pe frecventa Gaudeamus

Radio Romania Cultural este pe frecventa Gaudeamus

Email Imprimare

Radio Romania Cultural este, ca la fiecare sfarsit de toamna, prezent cu toate fortele la Targul International de Carte Gaudeamus, un eveniment organizat de Radio Romania, in perioada 22-26 noiembrie 2017, la Romexpo. Emisiuni, dezbateri, reportaje, vox-pop-uri, evenimente speciale, vor aduce din nou atmosfera acestei sarbatori a cartii in casele ascultatorilor din toata tara.
Dezbaterile Radio Romania Cultural la Gaudeamus vor pune in discutie subiecte actuale, de interes imediat, asupra carora se vor pronunta specialistii in domeniu, dar va fi invitat sa isi exprime opinia si publicul prezent.

Miercuri, 22 noiembrie, de la ora 15:00, la Ceainaria Bernschutz-Gaudeamus, la Cafeneaua de Stiinta, Corina Negrea si invitatii sai cauta raspunsuri la intrebarea: De ce cartea de stiinta? Intuim deja posibile raspunsuri ce, cu siguranta, vor fi dezvoltate intr-o discutie captivanta: pentru ca, o carte de stiinta, ca orice carte, iti deschide universuri nebanuite, pentru ca te indeamna la visare si pentru ca, asa cum face orice carte, te imbogateste. Dar si pentru ca exista un public interesat de carte de stiinta, dovada ca la fiecare editie a targului exista edituri care vin cu oferta de carte de stiinta.
Cat de mare este interesul publicului roman pentru cartea de stiinta? Cat de profitabila este cartea de stiinta pentru o editura? Spre ce se indreapta gusturile publicului romanesc in materie de carte de stiinta? - vor fi alte intrebari puse in dezbatere.
Vineri, 24 noiembrie, de la ora 18:00, are loc dezbaterea interactiva intitulata Scoala care invata. Organizatorii au pregatit jocuri pedagogice inspirate din metodele moderne de comunicare intre profesori si elevi. Va fi si un dialog despre managementul scolar pornind de la cartea Scoli care invata semnata de profesorul Peter Senge de la MIT, un celebru teoretician al managementului organizational. Vor fi puse in discutie, subiecte precum: rolul mobilitatilor scolare in cresterea performantelor institutionale, atragerea de fonduri pentru pregatirea profesionala si investitii prin programele educationale Erasmus plus. Participa: profesori, invatatori, directori de scoli si licee, reprezentanti ai unor ONG-uri, specialisti de la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Moderatorii evenimentului vor fi Mirela Nicolae, realizator la Radio Romania Cultural, si Victor Popescu, redactor la Editura Trei.
Sambata, 25 noiembrie, ora 11:30, la Ceainaria Bernschutz din cadrul Targului de Carte Gaudeamus, Radio Romania Cultural, Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti, Clubul UNESCO-Adolescentii, cu sprijinul Liceului Pedagogic Anastasia Popescu din Bucuresti, organizeaza recitalul public Supradoza de dragoste. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescentilor. Moderator: Dan Mircea Cipariu.
Vor recita cativa dintre premiantii Concursului national Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescentilor, din juriul caruia a facut parte si poetul Florin Iaru, cel care spune: Selectia da seama despre felul in care gandesc si scriu adolescentii, iar partea cea mai interesanta din toate textele trimise si selectate, e chiar viata lor. Am reactionat si la inovatii si la sinceritate. Am vazut, i-am vazut, dincolo de cuvinte. Dar ce-i important, e ce spun acesti adolescenti, e pariul lor cu literatura.
Invitati speciali: actorii Ioana Craciunescu si George Mihaita. Parteneri: Editura Litera si Apidava.
Din studioul special amenajat se vor transmite in direct emisiunile: Vorba de cultura, Stiinta in cuvinte potrivite, iClasa, Timpul prezent, Arte frumoase, Revista literara radio.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.