Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Festivalul International George Enescu 2019 cucereste Bucurestiul prin Programul National Cantus Mundi

Festivalul International George Enescu 2019 cucereste Bucurestiul prin Programul National Cantus Mundi

Email Imprimare

Muzica Festivalului International George Enescu va depasi granitele salilor de concert prin Programul National Cantus Mundi, care propune in editia cu numarul XXIV a festivalului o extindere a proiectelor muzicale ale acestuia cu peste 250 de noi microconcerte si recitaluri, care vor avea loc in parcuri, muzee, centre comerciale si cladiri de birouri din toate colturile Bucurestiului, in perioada 31 august – 22 septembrie 2019. De la 150.000 la 500.000, aceasta este cresterea pe care proiectul Orasul canta si-o doreste pentru publicul dornic de muzica din Bucuresti.

Aproape 2.000 de coristi si instrumentisti din Programul National Cantus Mundi vor face orasul sa rasune la unison cu Festivalul International George Enescu, in cadrul proiectului asociat Orasul canta. Acesta este un program derulat in premiera, ce va contribui la cresterea conexiunii dintre oras si festival si la extinderea experientei festivaliere catre un public cat mai numeros si divers.
Orasul Canta va imbraca Bucurestiul in muzica pe toata durata Festivalului International George Enescu, astfel incat experienta adusa de acesta sa poata fi traita de cat mai multi. Este un proiect Cantus Mundi complex si ambitios, care se va derula in 30 de puncte din oras, de la parcuri, la centre comerciale si muzee, care a implicat sute de ore de organizare, care va pune in miscare mii muzicieni, coristi si instrumentisti, tehnicieni, coordonatori, toti unindu-si eforturile pentru a-i conecta pe bucuresteni la ceea ce spunea Enescu: "muzica uneste". Ne bucuram ca Programul National Cantus Mundi poate contribui astfel la cel mai important eveniment cultural al Romaniei – Festivalul International George Enescu, daruind publicului frumusetea muzicii culte si conectandu-i si pe cei care nu ajung in salile de spectacol la vibratia festivalului, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera "Madrigal – Marin Constantin".
Evenimentele din programul Orasul canta al Cantus Mundi vor consta in spectacole de strada, concerte in aer liber - corale sau instrumentale si recitaluri care se vor derula in Bucuresti pe toata durata Festivalului International George Enescu (31 august – 22 septembrie 2019). Accesul la acestea este liber, iar detaliile privind orele de desfasurare vor putea fi gasite pe paginile de Facebook ale Cantus Mundi si festivalului si pe pagina web a festivalului, in sectiunea „Programe Asociate” (https://www.festivalenescu.ro/series/programe-asociate/).

Spatii de desfasurare ale evenimentelor din Orasul canta
• Parcuri (in intervalul orar estimat 20.00-21.30):
Regele Mihai I al Romaniei - Herastrau (31 august – 1 septembrie), Parcul Circului de Stat (7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie), Parcul Unirii (31 august – 1 septembrie), Parcul Tineretului (7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie), Parcul Sebastian (7-8 septembrie si 14-15 septembrie) si Parcul Drumul Taberei – Moghioros (7-8 septembrie si 14-15 septembrie).
• Muzee partenere (in intervalul orar estimat 11.00-12.30, 17:00-19.30 sau 20.00-21.30):
Muzeul National „George Enescu” (31 august, 7 septembrie, 14 septembrie, 21 septembrie), Muzeul National al Taranului Roman (31 august, 7 septembrie, 14 septembrie, 21 septembrie), Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” si Galeria Galateca (14 septembrie, 19 septembrie si 21 septembrie), Muzeul National al Literaturii Romane (31 august, 7 septembrie, 14 septembrie, 21 septembrie) si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (7-8 septembrie si 14-15 septembrie).
• Centre comerciale (in intervalul orar estimat 12.30-13.30):
Promenada (31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie), Mega Mall (31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie), Sun Plaza (31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie).
De asemenea, evenimente Cantus Mundi se vor desfasura si in spatiile de birouri cu sprijinul CBRE Romania, organizatie care administreaza in Bucuresti 18 cladiri de birouri si mall-ul Sun Plaza.
• Centre de birouri (in intervalul orar estimat 12.00-14.00):
Timpuri Noi Square, S-Park, Metroffice, Victoria Business Park, Green Gate, Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, Campus 6.1, Globalworth Plaza, Bucharest Tower Center, BOC, Oregon Park, Expo Business Park, Floreasca Park, Globalworth Green Court. 
Orasul canta este un proiect dezvoltat de Programul National Cantus Mundi prin Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”, ca program asociat Festivalului International George Enescu 2019.
Orasul Canta este desfasurat de Cantus Mundi Bucuresti, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

Despre Festivalul International George Enescu
Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august - 22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.
Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: "Mari orchestre ale lumii", "Concertele de la miezul noptii", "Recitaluri si concerte camerale", "Muzica secolului XXI", "Mozart Week in Residence" si "Forumul International al Compozitorilor". De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.
Mai multe detalii gasiti pe www.festivalenescu.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.