Miercuri, 6 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri BIFE-SIM dezvaluie tendintele 2019-2020 in mobilier si design interior!

BIFE-SIM dezvaluie tendintele 2019-2020 in mobilier si design interior!

Email Imprimare

BIFE-SIM 2019, targ international de mobila, echipamente si accesorii, isi deschide portile intre 12 si 15 septembrie 2019 la Romexpo! Targul este organizat conceptual in 6 saloane, care vor facilita accesul vizitatorilor in zonele care ii intereseaza in mod deosebit si le vor permite alegeri informate si inspirate: Salonul Clasic, Salonul Design, Salonul Confort, Salonul Bucatarii, Salonul Decoratiuni si Corpuri de Iluminat si Salonul Echipamente, Masini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii.

BIFE-SIM este platforma de lansare a noutatilor a peste 230 de companii romanesti si internationale, care vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic la cel modern, de la cel din lemn masiv pana la cel combinat cu sticla sau piele, sau chiar pictat manual. Nu va lipsi nici intreaga oferta de echipamente si utilaje pentru industria lemnului destinata eficientizarii fluxului de productie si implementarii de noi tehnologii.  
La BIFE-SIM 2019 vor participa companii din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Germania, Grecia, Letonia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ungaria, gradul de internationalizare al targului fiind de 19%. 
Ne bucura participarea internationala pe care BIFE-SIM o atrage an de an, ea demonstrand ca piata romaneasca de mobila este in continuare ofertanta, atat din punctul de vedere al exporturilor, cat si al interesului crescut pentru importuri. Eforturile firmelor romanesti din ultimii ani de a se pozitiona corect pe piata externa, prin promovarea intensa la targurile internationale de profil, si eforturile noastre, ca organizatori, de a pregati un eveniment comparabil cu cele din afara granitelor, au dat rezultate. Remarcam, de asemenea, si un interes crescut al producatorilor de mobila din Republica Moldova de a expune la targul nostru, intrucat Romania devine o piata de desfacere atractiva pentru mobilierul produs acolo, a afirmat domnul Mihai Costris, director general Romexpo.
Cei mai buni specialisti in domeniul mobilei, producatori, importatori, distribuitori si comercianti, decoratori, arhitecti si designeri, vor oferi, pe toata perioada desfasurarii targului, sfaturi si idei pentru ca vizitatorii sa gaseasca cele mai bune solutii, potrivite bugetului pe care il au alocat.
BIFE-SIM este organizat de Romexpo, impreuna cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Camera de Comert si Industrie din Romania si asteapta la editia de anul acesta peste 15.000 de vizitatori, specialisti si public larg, pentru care Romexpo a sustinut o campanie media puternic targetata, atat in mass-media traditionala, cat si in online. De asemenea, targul prezinta si ofertele firmelor membre ale Asociatiei Clubul Roman de Mobila, partener al evenimentului.
Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si-a mobilizat propriii membri pentru a participa la expozitia reprezentativa pentru industria mobilei din Romania, dar a facut eforturi mari si pentru promovarea acestui targ pe plan extern, trimitand invitatii companiilor din strainatate, participante la targurile internationale la care Romania a fost reprezentata cu stand national. Au fost implicate in promovarea BIFE-SIM birourile comerciale ale Romaniei din strainatate, echipa APMR avand o colaborare foarte buna cu consilierii economici din ambasadele Romaniei in lume. De asemenea, promotionalele BIFE-SIM au fost prezentate la toate targurile internationale la care Romania a participat.
Vizitatorii BIFE-SIM vor avea parte si de numeroase evenimente conexe, destinate atat specialistilor, cat si curiosilor si pasionatilor.
Conferinta de Design, ajunsa la cea de-a VIII-a editie, isi propune anul acesta sa aduca in discutie teme precum utilizarea si optimizarea spatiului de locuit, utilizarea si optimizarea spatiului public, dar si sociologia locuirii. Conferinta va avea loc in a treia zi a targului, in Sala Madgearu, Pavilionul B3, in intervalul orar 11.00 – 14.00; mai multe detalii despre program si vorbitori se gasesc pe www.bife-sim.ro.
BIFE-SIM 2019 aduce in prim-plan si un proiect ambitios intitulat Apartamentul #better. Romexpo va prezenta pentru prima data la un targ de profil din Romania, cu sprijinul Asociatiei #better si al firmelor expozante, modul in care un apartament poate fi organizat corect din punctul de vedere al suprafetei optime si al dispunerii pieselor de mobilier. Apartamentul #better vizeaza atat latura educativ-informativa (finantare, contracte, credite etc), cat si prezentarea practica a unui apartament in cadrul targului. Apartamentul va fi prezentat in Pavilionul B2 si va avea 100 mp utili.
Mai multe informatii despre proiect si firmele partenere care au raspuns provocarii Romexpo si Asociatiei #better gasiti pe www.bife-sim.ro.
De asemenea, in cadrul BIFE-SIM vor avea loc si workshopuri gratuite cu tematici precum designul floral, designul interior, promovarea online in industria designului, fotografia de arhitectura, amenajarea spatiilor comerciale si secretele broderiei pe materiale textile, piele, mobilier si accesorii. Pasionatii din domeniul designului pot consulta programul workshopurilor pe www.bife-sim.ro.
Nu in ultimul rand, Asociatia Clubul Roman de Mobila asteapta reprezentantii companiilor care urmaresc extinderea vanzarilor pe piata europeana la 14 septembrie, orele 11.00-12.30, in Sala Nicolae Titulescu, la seminarul Digitalizarea. Conditii de supravietuire in vanzarea mobilei pe piata europeana. Detalii despre seminar gasiti pe www.bife-sim.ro.
Publicul va putea admira si creatiile realizate in cadrul Concursului National de Design de Mobilier, etapa Prototip, organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania in parteneriat cu  Romexpo, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti – Facultatea de Arhitectura de Interior, Universitatea „Transilvania” Brasov – Facultatea de Ingineria Lemnului si Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) – Filiala Bucuresti.
O alta surpriza pentru cei care vor trece pragul BIFE-SIM va fi Tombola Vizitatorului, cu premii constand in obiecte de mobilier si de amenajare interioara oferite de firmele expozante.
Fiti indrazneti! Schimbati aspectul casei dumneavostra la BIFE-SIM 2019! Transformati-va caminul intr-un spatiu vizual atragator si impresionant!
BIFE-SIM 2019 se desfasoara in acelasi timp cu cea de-a XXVI-a editie Antique Market – Targ de obiecte de arta si antichitati, organizat in pavilioanele C1 si C2. Antique Market gazduieste in aceasta perioada pentru expunere, cumparare si evaluare piese de mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele.

Program de vizitare
12-15 septembrie 2019: orele 10.00-18.00.
Loc de desfasurare BIFE-SIM: Pavilioanele B1 si B2, platformele exterioare 19, 11, V6.
Bilet de intrare: 20 de lei.
Cost parcare: 5 lei/ora.
Loc de desfasurare Antique Market: Pavilioanele C1 si C2.
Acces gratuit.
Mai multe informatii despre eveniment se gasesc pe: www.romexpo.ro, www.bife-sim.ro si pagina de Facebook Bifesim.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.