Colaceii pentru colindatori

Imprimare

Colaceii pentru colindatori se prepara in perioada sarbatorilor de iarna si se ofera colindatorilor de Anul Nou sau de Craciun.
Aluatul colaceilor se prepara din aluat dospit din faina alba de cea mai buna calitate, zahar, apa si drojdie.

Colaceii pentru colindatori - reteta
Ingrediente: 700 ml apa calda, 1 kg faina alba calitate superioara Gold Maya BL00, 2 linguri drojdie uscata, 1 linguri sare, 1 lingura zahar, 3-4 linguri cu ulei de floarea soarelui
Mod de preparare: Aluatul de colacei este aproximativ la fel ca si la aluatul de paine (doar putin mai tare). Se pregateste mai intai maiaua, in felul urmator: in apa calda se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si 4-5 linguri de faina Gold Maya. Se lasa 10-15 minute sa faca spuma si sa fermenteze. Dupa acest timp se pune uleiul si sarea, apoi se amesteca bine. Se pune restul de faina si se framanta aluatul bine. Se scoate apoi pe masa si se continua framantarea inca 10-15 minute, adaugand faina daca este nevoie, pana ce aluatul devine cat mai ferm si nelipicios (este gata atunci cand nu se mai lipeste de masa sau de mana). Se lasa la crescut si odihnit aproximativ 30-40 de minute. Dupa ce aluatul a dospit, se incepe modelarea colaceilor in felul urmator: din aluat se taie bucati de aluat cam de marimea unui pumn mai mic; fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma unei baghete subtiri, uniforme, de aproximativ 65 cm-1 metru, de grosimea unui deget, uniforma.
Pentru colaceii preparati pentru colindatori, fiecare bagheta se poate impleti ca o codita, in 2, 3 sau 4, apoi se prind marginile realizand colacelul in forma de cerc. Se pun in tavi unse cu putin ulei si se lasa 10-15 minute la crescut.
Se coc timp de 30 de minute la 200 grade. Dupa ce se scot din cuptor se pot unge cu putin ulei, pentru luciu.
Campania de comunicare online Cultura si tainele painii este derulata de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu brandul Gold Maya, in perioada iunie 2014 – mai 2015. Printre partenerii media, se numara si revista noastra, Dacic Cool.