Luni, 3 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Traditii Semnificatia numelui Ana, frumusetea unui nume simplu

Ana, frumusetea unui nume simplu

Email Imprimare

Ana este unul dintre cele mai raspandite prenume feminine si provine de la un vechi nume ebraic, Hannah, asociat verbului hanah care inseamna a avea mila, a binevoi. In calendarul ortodox, Sfanta Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, este sarbatorita pe 9 septembrie, zi consacrata de Biserica Sfintilor Ioachim si Ana, dreptii Parinti ai Maicii Domnului.
Ana era fiica preotului Matan, din tribul lui Levi, si sora cu Zoe, bunica lui Ioan Botezatorul. Ioachim si Ana au fost casatoriti timp de cincizeci de ani fara sa aiba copii. Desi erau instariti, foloseau doar o treime din venitul lor pentru ei insisi, restul banilor impartindu-i saracilor si dandu-i la Templu. Odata, pe cand dreptii Ioachim si Ana erau deja batrani si se aflau la Ierusalim sa aduca jertfa Domnului, Marele Preot Isahar l-a mustrat pe Ioachim, spunandu-i: Tu nu esti vrednic sa aduci jertfa cu aceste maini sterpe. Cei care aveau copii l-au inghiontit pe Ioachim, dandu-l la o parte ca pe unul nedemn de a jertfi Domnului, pentru ca a nu avea copii era privit atunci ca o pedeapsa divina.

Aceasta intamplare i-a intristat pe cei doi soti, care ajunsesera deja la o varsta inaintata. Au inceput sa se roage Domnului sa faca si cu ei minunea pe care a facut-o cu Avraam si cu Sara si sa le dea si lor un prunc care sa le mangaie batranetea. Un inger al Domnului i-a vestit apoi ca vor avea o fiica mult binecuvantata, prin care toate neamurile pamantului se vor binecuvanta si prin care va veni mantuirea lumii: Sfanta Fecioara Maria, a carei nastere este sarbatorita pe 8 septembrie. Sfantul Ioachim a trait 80 de ani, iar Sfanta Ana 79 de ani. Praznuirea adormirii Sfintei Ana are loc pe 25 iulie.

Etimologie
Unii lingvisti sustin ca numele Hannah, de la care ar proveni numele Ana, ar fi o abreviere a frazei ebraice Iahve a avut mila, Iahve s-a indurat.
Dupa ce a fost preluat in greaca si latina sub forma Anna, numele s-a raspandit in toata Europa, devenind extrem de popular in Imperiul Bizantin.
Numele Ana apare in numeroase traditii, credinte si creatii populare romanesti. De exemplu, in descantece, Ana buziana era prima dintre cele noua zane invocate pentru ajutorarea celor bolnavi. In unele ghicitori, Ana este asociata luminii. Scriitorul si savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu sugera o legatura intre zana Ana si zeita Anna Perenna, o veche divinitate romana, sarbatorita in luna martie, asa cum reiese din poemul Fastele al lui Ovidiu. In acest sens, s-ar putea ca Ana din folclorul romanesc sa fie o reminiscenta din perioada daco-romana, peste care s-a suprapus numele de origine ebraica Hannah.

Derivate de la prenumele Ana:
Anisoara, Ani, Aneta, Neti, Anica, Anita, Nita, Anica, Anicuta, Nicuta, Anuca, Anisor, Anuta, Nuta, Uta, Anca, Ancuta, Ana-Maria, Mariana

Personalitati cu numele Ana:
Regina Ana a Romaniei (n. 1923), Ana Ipatescu (1805-1875), Anna de Noailles (nascuta Brancoveanu, 1876-1933), Ana Aslan (1897-1988), Ana Blandiana (n. 1942)
Anne Boleyn (1501/7–1536), Ana de Austria (1601–1666), Anna Pavlova (1881-1931), Anne Frank (1929-1945), Anne Bancroft (1931-2005), Anna Kurnikova (n. 1981), Anne Hathaway (n. 1982)

Predispozitii ale persoanelor cu numele Ana:
In general, se crede ca persoanele cu numele Ana sunt firi simpatice, dinamice, extrem de comunicative. Se spune despre ele ca se adapteaza usor si ca au putere de convingere. Stiu cum sa se faca placute, sunt curioase si creative. Pun mare pret pe prietenie, sunt impaciuitoare si foarte atente la problemele celor din jur. Se pare ca ar avea inclinatii catre profesiile de jurnalist, profesor, avocat, dar si catre domeniile artistice. (Foto: Wikipedia, Wikipedia)

Cadouri Dacic Cool, de sarbatoarea Sfintei Ana (9 septembrie). Promotie dedicata celor cu numele Ana

Promotia Dacic Cool 2016 se desfasoara in perioada 2-9 septembrie 2016. Toate persoanele cu numele Ana sau cele cu nume derivate, precum Anisoara, Ani, Anica, Anita etc., vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2015 se desfasoara in perioada 2-9 septembrie 2015. Toate persoanele cu numele Ana sau cele cu nume derivate, precum Anisoara, Ani, Anica, Anita etc., vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2014 se desfasoara in perioada 2-9 septembrie 2014. Toate persoanele cu numele Ana sau cele cu nume derivate, precum Anisoara, Ani, Anica, Anita etc., vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2013 se desfasoara in perioada 2-9 septembrie 2013. Toate persoanele cu numele Ana sau cele cu nume derivate, precum Anisoara, Ani, Anica, Anita etc., vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un gel de dus crema Herbals cu piersica si avocado, de la Gerocossen.

Promotia Dacic Cool 2012 se desfasoara in perioada 31 august-9 septembrie 2012, toti cei cu nume derivat de la Ana, precum Anisoara, Ani, Anica, Anita etc., vor primi cadou, din partea magazinului online Dacic Cool, dublarea comenzii. Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 31 august-9 septembrie de catre persoanele cu nume derivat de la Ana, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei, adica ceea ce se comanda peste suma de 200 de lei nu se dubleaza. Astfel, pentru fiecare produs comandat se va acorda inca un produs cadou (in limita sumei de 200 de lei). Daca in cazul unui produs s-a ajuns la limita stocului disponibil, se va acorda cadou un alt produs stabilit de comun acord.
Avantajele numelor compuse: persoanele care poarta numele Ana-Maria si Mariana pot participa nu numai la aceasta promotie, ci si la cea dedicata numelui Maria, chiar daca aceste promotii se desfasoara in paralel. Astfel, persoanele care poarta numele Ana-Maria sau Mariana pot beneficia de doua ori de dublarea comenzii, pentru doua comenzi diferite (una pentru numele Ana si una pentru numele Maria).

Le uram tuturor sarbatoritilor La Multi Ani! Pentru orice lamuriri suplimentare, ne puteti contacta prin email ( Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) sau la numerele de telefon: 021.225.05.07, 0787.88.46.05 (de luni pana vineri intre orele 9.00 si 18.00).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.