Luni, 9 Dec

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Traditii Semnificatia numelui Damian, cel care imblanzeste si vindeca

Damian, cel care imblanzeste si vindeca

Email Imprimare

Prezent in repertoriul onomastic al aproape tuturor popoarelor europene, numele Damian provine de la numele grecesc Damianus, despre care specialistii sunt de parere ca face parte din aceeasi familie cu nume precum Damas, Damasias, Damasiklos si Damasikles. In calendarul ortodox, pe 1 noiembrie sunt cinstiti Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian. Una dintre cele mai cunoscute personalitati cu numele Damian din cultura romana este actorul Damian Crasmaru, nascut pe 2 iunie 1931, la Ploiesti. Damian Crasmaru a absolvit Institutul de Teatru din Bucuresti ca sef de promotie, in 1953, la clasa profesorilor George Timica si Ion Fintesteanu, si a debutat pe scena cu rolul principal din spectacolul Tartuffe, de Moliere, in regia lui Ion Fintesteanu.

De la absolvire si pana astazi, Damian Crasmaru joaca pe scena Teatrului National din Bucuresti, unde a interpretat, de-a lungul timpului, roluri memorabile in piese precum Othello, Doctor fara voie, Furtuna, Maria Stuart, Cyrano de Bergerac, D'ale carnavalului, Parintii teribili, Egoistul, Dulcea pasare a tineretii. Din 1955, Damian Crasmaru este casatorit cu actrita Carmen Stanescu.
Numele Damian a patruns in onomastica crestina si s-a raspandit datorita cultului Sfintilor Doctori fara de arginti Cosma si Damian, cinstiti in Biserica Ortodoxa pe 1 noiembrie. Supranumele celor doi sfinti, doctori fara de arginti, vine de la grecescul anargyroi, adica cei care trateaza si vindeca gratuit. In zilele noastre, Sfintii Doctori fara de arginti Cosma si Damian sunt considerati patronii medicinei si farmaciei, fiind protectorii medicilor, chirurgilor si farmacistilor.

Etimologie
Numele Damian provine de la grecescul Damianus, la randul sau format de la verbul damazein, care inseamna a domestici, a imblanzi. Specialistii recunosc in acest verb radacina indo-europeana dom-, reprezentata prin latinescul domus si grecescul domos - casa, radacina inrudita cu domesticus, domesticare (domestic, a domestici).

Personalitati cu numele Damian:
Damian Crasmaru (n. 1931), Damian Draghici (n. 1970)

Predispozitii ale persoanelor cu numele Damian:
Spontaneitate, independenta, dar si gratie si blandete, acestea par sa fie cateva dintre calitatile despre care se crede ca ii definesc cel mai bine pe cei cu numele Damian. Despre persoanele care poarta acest nume se spune ca sunt cuceritoare si ca ar fi inzestrate cu o naturalete dezarmanta. (Foto: Facebook Damian Crasmaru, Wikipedia)  

Cadouri Dacic Cool, de sarbatoarea Sfintilor Doctori fara de arginti Cosma si Damian (1 noiembrie). Promotie dedicata celor cu numele Damian

Promotia Dacic Cool 2016 se desfasoara in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2016. Toti cei cu numele Damian vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2015 se desfasoara in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2015. Toti cei cu numele Damian vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2014 se desfasoara in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2014. Toti cei cu numele Damian vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un sapun cu miere si propolis 100 g de la Apiland.

Promotia Dacic Cool 2013 se desfasoara in perioada 28 octombrie - 1 noiembrie 2013. Toti cei cu numele Damian vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, in cazul in care comanda produse in valoare de 100 lei, pe langa promotiile active in magazin, un gel de dus crema Herbals cu piersica si avocado de la Gerocossen.

Promotia Dacic Cool 2012 se desfasoara in perioada 28 octombrie - 1 noiembrie 2012. Toti cei cu numele Damian vor primi cadou, din partea Magazinului online Dacic Cool, dublarea comenzii.
Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 28 octombrie - 1 noiembrie de catre persoanele cu numele Damian, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei, adica ceea ce se comanda peste suma de 200 de lei nu se dubleaza. Astfel, pentru fiecare produs comandat se va acorda inca un produs cadou (in limita sumei de 200 de lei). Daca in cazul unui produs s-a ajuns la limita stocului disponibil, se va acorda cadou un alt produs stabilit de comun acord.

Le uram tuturor sarbatoritilor La Multi Ani!

Pentru orice lamuriri suplimentare, ne puteti contacta prin e-mail ( Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) sau la numerele de telefon: 021.225.05.07, 0787.88.46.05 (de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00).

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.