Reteta traditionala din Ardeal: Tinsurica

Imprimare

In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Ardeal: Tinsurica. Reteta traditionala Tinsurica provine din satul Lazesti, comuna Vadul Motilor, judetul Alba, si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tinsurica, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: Lapte, smantana, 1 lingura (cu varf) faina, sare.
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert. Dupa ce a dat in clocot, se adauga smantana si apoi faina, in ploaie, amestecand permanent pana se transforma intr-un sos gros. Se adauga sare. Se mananca dimineata sau seara, calda, cu bucati de paine sau mamaliga.
Secretul bucatarului: Pentru a evita formarea "cocoloaselor", in tinsurica se amesteca permanent pe durata prepararii.
Mod de servire: Adevarata savoare a mancarii sta in "intingerea" cu bucati de paine sau a mamaliga in sosul alb (tinsurica). De aici provine si numele de Tinsurica sau Intinsura.
Proiectul Descopera traditiile culinare romanesti! este derulat de agentia Russenart Comunications, in parteneriat cu brandul de morarit Gold Maya si brandul de condimente Kotanyi Romania, in perioada ianuarie - decembrie 2014. Printre partenerii media se numara si revista noastra online, Dacic Cool, care sustine si promoveaza traditiile romanesti.

http://www.dxtranse.com.ua
http://europosud.ua/