Miel cu spanac

Imprimare

Mai avem pana la Pasti. Nici in post nu am intrat inca. Dar, asa cum taranul roman isi face vara sanie si iarna car, de pe acum ar trebui gospodinele sa-si intocmeasca meniul pentru ziua cea luminata. Nu de alta, dar trecand deunazi prin Mehedinti, pe la Strehaia, dada Ileana ne-a adus aminte de reteta de Miel cu spanac, pe care vrem sa v-o daruim si domniilor voastre. Si mai zicea dada Ileana ca, la ziua sorocita, bine-ar fi sa aveti pregatita, la-ndemana, si o ulcica de vin rosu de prin partea locului, o Feteasca Neagra de Vanju Mare.

Aveti trebuinta de: 750 g carne de miel, 2 kg spanac proaspat, o lingura de faina, 50 g untura, o ceapa, 100 ml suc de rosii, sare, piper.
Cum se procedeaza: Spanacul se curata, se spala in mai multe ape si se pune la fiert in putina apa cu sare (nu se adauga mult lichid, deoarece spanacul lasa si el foarte multa apa).
Carnea se curata, se portioneaza si se prajeste in untura, intorcandu-se de mai multe ori pe toate partile. Se adauga ceapa tocata marunt.
Cand spanacul a inceput sa se inmoaie, se toarna (cu tot cu zeama lui) peste carne si se lasa sa fiarba impreuna, la foc mic. Se ia o jumatate de polonic de zeama, se adauga apa rece si se dizolva faina, turnandu-se apoi in cratita. Se pune si sucul de rosii, se potriveste de sare si piper si se da la cuptor pentru jumatate de ora. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina apa (fiarta).

Reteta culeasa din Strehaia (Mehedinti) si publicata in volumul Retete de Pasti, de Simona Lazar si Simona Chiriac, Editura Jurnalul 2007.
Sursa: antenasatelor.ro