Vineri, 25 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Magenta, pentru spatii cu personalitate

Magenta, pentru spatii cu personalitate

Email Imprimare

Magenta este o nuanta foarte inchisa de roz, creata in 1859, fiind una dintre primele culori de vopsele artificiale. S-a bucurat de o mare popularitate in epoca victoriana, cand in mare voga erau catifeaua, matasea si alte tesaturi in nuanta magenta. Nu-i asa ca numele va suna oarecum cunoscut? Pentru ca a fost obtinuta la scurt timp dupa batalia de la Magenta (4 iunie 1859), din timpul celui de-al doilea Razboi italian pentru independenta, culoarea a primit numele localitatii din nordul Italiei langa care s-a dat celebra batalie.

Se pare insa ca povestea acestei nuante ar fi mult mai veche. Unii specialisti sustin ca parintele ei ar fi insusi Johann Wolfgang von Goethe, autorul tratatului Teoria culorilor, rodul experimentelor asupra culorilor intreprinse de Goethe pe parcursul a trei decenii. Potrivit lui Goethe, culorile reprezinta fenomene observabile care depasesc parametrii impusi de Isaac Newton in a sa teorie privind lungimea de unda a culorilor. Ce l-a uimit pe Goethe intr-unul dintre experimentele sale a fost aparitia recurenta si inexplicabila a unei a opta culori, undeva intre violet si rosu, pe care Goethe ar fi denumit-o magenta. Intr-adevar, magenta, amestec din doua parti de rosu si o parte de albastru, este o culoare tertiara, ascunsa intre rosu si violet. Astfel, magenta se gaseste atat la sfarsitul, cat si la inceputul spectrului luminos.
Din aceasta perspectiva, specialistii in cromoterapie identifica magenta cu Alfa si Omega, considerand-o expresia plenara a iubirii divine. Magenta este simbolul generozitatii, al iubirii caritabile, al intrajutorarii, sporind, in toti cei care o folosesc, respectul si multumirea de sine. In hinduism si budism, magenta este culoarea celei de-a opta chakre - asa-numita stea a sufletului, care ne ajuta sa ne constientizam misiunea pe acest pamant -, care s-ar afla in exteriorul corpului, chiar deasupra capului. In traditia hindusa si budista, modul in care percepem culoarea magenta, mai aproape de rosu sau, din contra, de violet, descrie relatia corp-suflet: daca percepem magenta ca fiind o culoare ce precede rosu, atunci inseamna ca sufletul coboara in corp. Invers, daca magenta este perceputa ca venind dupa violet, este semn ca trupul trece printr-o evolutie spirituala, inaltandu-se catre suflet.
Magenta este descrisa ca fiind culoarea armoniei universale si a echilibrului emotional. Despre magenta se spune ca ne poate ajuta sa obtinem armonie si echilibru in fiecare aspect al vietii, in plan fizic, mental, emotional si spiritual. Combinatie de rosu si albastru, magenta evoca pasiunea, forta, optimismul si energia specifice culorii rosu, temperate de calmul si caracterul meditativ al culorii albastru. Folosita in designul de interior, despre magenta se crede ca poate contribui la dezvoltarea intuitiei si ca ne poate ajuta sa depasim momentele grele din viata de zi cu zi, inveselindu-ne atunci cand suntem tristi sau suparati. Pentru ca este un instrument al schimbarii si transformarii, magenta ne elibereaza de toate constrangerile care ne impiedica sa evoluam la nivel personal si spiritual. La nivel psihologic, magenta exprima multumirea pentru ce ai obtinut si realizat pana in prezent.
Magenta este insa si culoarea persoanelor nonconformiste, a spiritelor libere, pentru ca te ajuta sa-ti asumi responsabilitatea de a-ti alege o cale proprie in viata. Pentru unii, magenta poate parea prea indrazneata si chiar stridenta, in timp ce, pentru altii, este originala si stimuleaza creativitatea inspirata de frumusete. Culoare puternica, magenta contribuie la transformarea dorintelor in realitate. Atentie insa la excese! Se pare ca prea multa magenta intr-un spatiu predispune la aroganta si ne face sa ne simtim coplesiti, iritati si nervosi. Pentru a contrabalansa forta culorii magenta, puteti folosi doze mici de verde.
Daca doriti sa conferiti spatiului in care locuiti sau lucrati o dimensiune vizuala remarcabila, atunci puteti miza pe jocul dintre tonurile indraznete si cele mai cuminti. Evident, un strop de magenta va da acel accent atat de necesar pentru a spori sarmul interiorului pe care il amenajati. Cand vine vorba de culori picante in designul de mobilier, numele care sta pe buzele tuturor este Karim Rashid, prolificul designer cu origini egiptene care demonstreaza, cu fiecare noua creatie, ca talentul si imaginatia sa nu cunosc limite. Creatiile lui Karim Rashid pentru branduri de prestigiu precum Vondom si Della Rovere sunt importate in Romania de compania Hansen Office Design.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.