Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea

Parerea mea

Pachete cu alimente pentru persoane varstnice, bolnave si pentru familiile cu multi copii

Email Imprimare

In urma solicitarilor primite din partea unor persoane varstnice, bolnave sau a familiilor cu multi copii, privind acordarea unor ajutoare in alimente si produse igienico-sanitare, Directia Generala de Asistenta Sociala Romania din cadrul Asociatiei Europene a Drepturilor Omului si Protectiei Sociale, prin reprezentantul sau legal, Mihai Caldararu, a pregatit si distribuit, mai multe pachete cu alimente.
Pentru ajutorarea acestora, la initiativa domnului Mihai Caldararu, directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala, a distribuit saptamanal pachete cu alimente persoanelor aflate in situatii de risc.

Aromanii din Metzovo, Grecia

Email Imprimare

Colti de romanime, ca si coltii de lup dacic, asa as numi aceste oaze de romanitate, de vlahi si aromani, care au rezistat pe spatiul peninsulei balcanice de mii de ani, chiar impotriva dorintelor populatiilor care au venit din zari albastre si au dorit sa le asimileze, sa le subjuge. Chiar daca nu le place celor din tarile unde se gasesc aceste „insule de romanime”, ei sunt acasa aici, in intreaga Europa si nu numai. Asa se intampla si cu fratii nostri din Metsovo (Aminciu), care traiesc de mii de ani in capitala neoficiala a vlahilor din Grecia. Daca cineva ar avea curiozitatea de a cauta numele Metsovo pe Wikipedia, ar gasi urmatoarele informatii: Metovo (in aromana: Aminciu; in neogreaca: Μέτσοβο, Metsovo) este un oras din nord-vestul Greciei (Muntii Pindului), cu o populatie majoritara aromana (vlaha). Este un centru pastoral si fructifer prosper.

Legoland, raiul pasionatilor de lego

Email Imprimare

Legoland Germania este un parc tematic situat  la 112 kilometri de Stuttgart si 109 kilometri de Munchen. Desi cred ca parcul este cu adevarat raiul iubitorilor de lego, poate fi la fel de distractiv si pentru cei mai putin pasionati, fie ei adulti sau copii. Ca si la Disneyland, parcul este impartit pe zone. Chiar de la intrare se poate vedea zona numita Miniland. Sunt expuse machetele unor obiective turistice construite din lego. Pe mine locul m-a cucerit, toate constructiile erau superbe. Mi-au ramas insa in minte Allianz Arena, stadionul cu spectatori care par atat de reali, si Venetia, cu celebrele canale si gondole. In imediata vecinatate se afla Lego City, de acolo incepe cu adevarat distractia.

Eleganta floare de bujor

Email Imprimare

Iubesc bujorii! Parfumati, colorati, minunati, adorati atat de oameni, cat si de albine, fluturi sau furnici. Se spune ca aduc prosperitate si nu intamplator se folosesc in buchetelele de mireasa. In fiecare an, in perioada de inflorire, vazele imi sunt pline de bujori, splendoarea lor imi da o stare de bine. Tufa din gradina imi aprovizioneaza toate prietenele. Bujorii mei sunt roz, cel mai des intalniti, dar exista si albi, rosii, violet sau galbeni. Tufele de bujori sunt rezistente, au nevoie de putina ingrijire si infloresc chiar zeci de ani. In gradina mamei mele se afla o tufa cultivata de bunica in tineretea ei.

Cu Dumnezeu de mana suntem un neam unic in lume

Email Imprimare

Fara indoiala romanii se deosebesc in Europa prin felul lor de a fi. Carcotasii ar spune ca suntem hoti, tigani, saraci, inculti, nespalati etc. Cred cu tarie ca oricine indrazneste sa ne insulte astfel nu cunoaste nici istoria, nici traditiile, nici ospitalitatea, nici spiritualitatea poporului nostru. A cataloga un neam dupa un individ sau dupa o situatie este o dovada clara de superficialitate. Poate ca la un moment dat vreun oarecare frate de-al nostru sa fi gresit, insa a judeca la gramada este si mai gresit. Cei care ne-au acordat ragazul de a ne cunoaste stiu: romanul este harnic, primitor, iubitor de frumos, pastrator de traditii, credincios.

City Break in Zurich

Email Imprimare

Desi Elvetia este considerata scumpa, va recomand o calatorie in magnifica tara a cantoanelor, iar in itinerarul dumneavoastra va indemn sa includeti neaparat orasul Zurich. Este unul dintre cele mai bogate si curate orase din intreaga lume, cel mai mare oras al Elvetiei care, desi nu e capitala, este centrul economic si cultural al tarii, dar si un centru financiar important al Europei.

Uniti pentru viata

Email Imprimare

De mai bine de un an ne luptam pentru sanatatea si viata noastra. Pandemia de COVID-19 ne-a facut sa ne gandim mai mult la sanatatea noastra si a celor din jur, sa pretuim mai mult starea de bine pe care o aveam ca pe un firesc, sa fim mai atenti la felul in care ne desfasuram activitatile zilnice. Viata este cel mai de pret dar pe care l-am primit de la Dumnezeu, prin parintii nostri si avem datoria de a ingriji si ocroti acest dar minunat. Ne-am unit eforturile pentru combaterea pandemiei, iar fiecare din locul in care s-a aflat a facut cate ceva. Medicii in spitale, autoritatile la carma tarii, profesorii in scoli, parintii la casele lor, fiecare a ajutat in felul sau.

Primim de la cititori: Modernizare... pe hartie!

Email Imprimare

Plimbandu-te prin capitala poti observa cu usurinta faptul ca unele zone, desi au fost modernizate, reabilitate de curand, nu au fost imbunatatite din punctul de vedere al traficului, care, de cele mai multe ori, a fost chiar motivatia modernizarii... Cititorii nostri ne-au sesizat si astfel de aspecte. Redam mai jos unul dintre mesajele primite de curand la redactie.

Primim de la cititori: Blocaje si haos in traficul bucurestean

Email Imprimare

Cu totii stim ca Bucurestiul are multe probleme legate de trafic, acces auto si pietonal si asa mai departe. Unele sunt foarte vechi, altele au aparut in anii din urma, cand fluxul de masini a crescut intr-un ritm ametitor. Iar cei mai afectati sunt, desigur, pietonii. Sunt chestiuni care nu se prea potrivesc cu o capitala europeana... Cititorii nostri ne sesizeaza mereu cu privire la aceste aspecte. Redam mai jos cateva dintre cele mai frecvente probleme semnalate. Sunt intrebari (din pacate, mai mult retorice) pe care ni le punem multi dintre noi.

Cascada Rinului - un loc de poveste

Email Imprimare

Cascada Rinului se afla la circa 50 de kilometri de Zurich, in nordul Elvetiei, spre granita cu Germania, la marginea orasului Schaffhausen. Zona face parte dintr-un parc natural, avand cascada ca punct principal. Langa Cascada Rinului strajuieste Castelul Laufen, de unde se poate cobori cu un lift transparent, catre platforma cea mai de jos, amenajata chiar deasupra cascadei.

Vindecarea porneste din noi

Email Imprimare

Anul 2020, cu doi de zero ca doua roate, un an ce pornise bine la drum. Caruta parea sa urce dealul cu bine. Insa a venit pandemia de COVID-19 si avantul sau s-a dus la vale. Ne-a cuprins panica. O panica impinsa spre nebunie, de internet si televiziuni, angajate intr-o cursa ucigatoare de stiri negre, de exagerari si minciuni. Fireste, motive de ingrijorare chiar exista. Raul care ne ameninta viata este invizibil si necunoscut, ne confruntam pentru prima oara cu el. Cand dusmanul e la vedere, stii daca trebuie sa apuci matura sau lopata, iti gasesti mai usor curajul si armele, decat atunci cand n-are nici trup, nici chip si seamana mai degraba cu o stafie cu coarne care bantuie lumea, flamanda dupa vieti de om.

Primim de la cititori: Cum si cand vor fi rezolvate problemele traficului in Bucuresti?

Email Imprimare

Cititorii nostri ne scriu din nou, sesizandu-ne alte aspecte necorespunzatoare ale traficului rutier din Capitala. Sunt lucruri ramase nerezolvate de decenii, care s-ar putea imbunatati, dar pentru asta e nevoie de o implicare mai puternica a factorului politic si a administratiei locale, a Primariei Generale si a primariilor de sector. Redam mai jos din mesajele cititorilor nostri.

Testul de control al astmului bronsic la copii

Email Imprimare

Daca aveti un copil cu astm, stiti ca uneori poate fi dificil sa evaluati simptomele de care sufera, impactul lor asupra vietii de zi cu zi si eficacitatea efectiva a tratamentului. Exista un instrument specific pentru evaluarea controlului astmului la copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 11 ani. Cei peste 12 ani au un test pentru a determina daca astmul lor este bine controlat, dar acest test a fost refuzat pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 11 ani. Ce e de facut atunci? Acum ai un test special conceput pentru copiii sub 12 ani. Este scurt, simplu si usor de utilizat de catre copiii mici si de parintii lor. Testul are 7 intrebari: 4 pentru copil si 3 pentru parinti. Prin urmare, acest test implica atat copilul, cat si parintii lui si poate fi efectuat inainte sau in timpul unei vizite la medic.

Toamna tarzie

Email Imprimare

Nu stiu cum e la voi, dar sunt unele dimineti de toamna tarzie in care ai sentimentul ca totul este incremenit, prins dintr-o vraja a nemiscarii de demult. Lumea sta atipita intr-un leagan de ceata. Insa, daca ai rabdare sa astepti un semn viu, o palpaire, poti sa stai mult si bine, pentru ca pana si frunzele copacilor, putine, cate au mai ramas, sunt nemiscate si par ca de ceara. Nici un zgomot nu urca spre cer, lumea toata e acoperita cu un val gros, argintiu, care se destrama numai dupa ce soarele, zapacit, ajunge cu greu sus pe cer. Ceata de toamna are un farmec aparte, trebuie sa recunosc. Ea este mult mai misterioasa decat cea vioaie, de vara, parand ca un balsam pentru natura care hiberneaza treptat, incet.

Meningita bacteriana sau virala: simptome si tratamente

Email Imprimare

Meningita poate fi virala sau bacteriana. Aceasta din urma forma poate pune viata in pericol si nu trebuie luata niciodata cu usurinta. Recunoasterea simptomelor meningitei este, prin urmare, esentiala. Concentrati-va asupra manifestarilor si tratamentelor meningitei. Meningita este o inflamatie a meningelor. Indiferent daca este de origine bacteriana sau virala, meningita este - asa cum sugereaza si numele sau - o infectie a membranelor care inconjoara creierul, in special, precum si a maduvei spinarii.

Rasul actioneaza ca un tampon impotriva stresului

Email Imprimare

O echipa de cercetatori de la Universitatea din orasul Basel, Elvetia, a descoperit ca rasul actioneaza ca un tampon impotriva stresului. O persoana rade in medie de 18 ori pe zi, cel mai adesea atunci cand comunica cu alte persoane. Oamenii de stiinta au remarcat diferente legate de varsta si sex atunci cand o persoana rade. De exemplu, s-a constatat ca, in medie, femeile rad mai des decat barbatii.

Marea Moarta, Mare Vie

Email Imprimare

Pentru cine vrea sa vada Marea Moarta nu doar ca o simpla destinatie turistica, demna a fi bifata in agenda calatoriilor unei vieti, ci si ca un loc al redobandirii sanatatii pierdute, recomand, evident, “cu caldura”, un sejur la minus 412 metri, in cel mai mare “spa natural” de pe planeta. Ideea e stralucita, pentru ca niciunde ca aici nu e mai nimerit sa te poti vindeca... intr-o atmosfera de vacanta! Binefacerile terapeutice ale Marii Moarte au fost descoperite in urma cu peste 2.000 de ani. Frumoasa Cleopatra ii lauda virtutile si n-ar fi exclus ca, in trusa de cosmetice a reginei egiptene, sa fi existat derivate din sarea si namolul marin, tot asa cum astazi aceste produse se afla in trusele marilor vedete de cinema. Este dovedit ca aici apa marii, alaturi de aer, lumina, sare si namol, ofera conditii bio-climatice unice in lume.

De ce este atat de important sa bei apa pe stomacul gol

Email Imprimare

Apa inseamna viata si sanatate, iar un pahar de apa consumat pe stomacul gol este extrem de important pentru metabolismul nostru, pentru sanatatea pielii si a parului, la aceasta concluzie a ajuns un grup de oameni de stiinta din Germania, titreaza portalul Planet Today.

Animalele de companie si amenajarea spatiului de locuit

Email Imprimare

Nu mai reprezinta o surpriza pentru nimeni faptul ca multi dintre noi nu concep viata de familie fara un animalut de companie, in aproximativ 70 de milioane de locuinte din toata Europa existand cel putin un patruped. Este firesc, asadar, ca dragostea pentru animalute sa se rasfranga asupra a tot ceea ce ne inconjoara, si, implicit, asupra spatiului de locuit. Fie ca este vorba de catei, pisici, iepuri, hamsteri sau porcusori de Guineea, locuintele parca nu ar fi la fel de pline de voiosie fara existenta unui animalut de casa.

Semne timpurii ale dementei, descoperite in felul in care mergeti

Email Imprimare

Boala Alzheimer reprezinta 60% pana la 80% din cazuri. Dementa vasculara, care apare dupa un accident vascular cerebral, este al doilea tip de dementa cel mai frecvent. Dementa este un termen general care descrie o gama larga de simptome asociate cu declinul memoriei sau al altor abilitati de gandire suficient de severe pentru a reduce capacitatea unei persoane de a efectua activitati cotidiene. Dar exista multe alte conditii care pot provoca simptome de dementa, inclusiv unele care sunt reversibile, cum ar fi probleme tiroidiene si deficiente de vitamine.

Modul nebanuit de raspandire a particulelor de coronavirus

Email Imprimare

Potrivit unor studii, golirea bazinului unei toalete fara capac ar putea crea un "nor" de mici particule de aerosoli, aruncati pana la 3 metri imprejurul vasului. Aceste particule raspandite pot ramane in aer aproximativ un minut si pot ateriza pe alte suprafete din baie. Pana acum, se stie deja ca modul principal de transmitere a coronavirusului este prin picaturi de aer care se pot raspandi de la o persoana la alta. Cu toate acestea, mai exista un motiv pentru care ar trebui sa puneti capacul de toaleta inainte de folosirea acestuia: coronavirusul se poate raspandi si prin particule fecale ale unei persoane infectate, noteaza medicaldaily.com. Evident, pericolul apare in special in toaletele publice, folosite de un numar mare de persoane. Ca atare, toaletele publice pot fi acum foarte riscante, mai ales daca o persoana infectata o foloseste.

"Boala de asfalt" afecteaza femeile din ce in ce mai tinere

Email Imprimare

Aproximativ 87% dintre femeile de pe planeta au fost diagnosticate cu o forma mai simpla sau mai grava a acestei afectiuni a talpii piciorului, despre care se zice ca apartine omului modern, omului civilizat. Metatarsalgia, cum este ea cunoscuta in limbaj de specialitate, supranumita in ultima jumatate de secol si „boala de asfalt”, are stransa legatura cu tendintele modei, in ceea ce priveste incaltamintea (mai ales cea pentru femei).

Vasele de sange imbatranesc diferit la femei fata de barbati

Email Imprimare

Un nou studiu stiintific arata ca vasele de sange ale femeilor imbatranesc mai repede decat cele ale barbatilor. Potrivit cercetatorilor, aceasta descoperire ne ajuta sa intelegem de ce femeile dezvolta boli cardiovasculare diferit de barbati. Imbatranirea vaselor de sange nu este resimtita cu aceeasi viteza la femei ca la barbati, sunt de parere cercetatorii de la Institutul Medical al Inimii "Smidt" (Los Angeles). Echipa stiintifica a trecut prin bazele de date ale mai multor spitale americane, reprezentand aproape 145.000 de masuratori ale tensiunii arteriale, colectate de la 32.882 de participanti, cu varste cuprinse intre 5 si 98 de ani, pe o perioada de 43 de ani.

Efectul anesteziei asupra cunostintei

Email Imprimare

Anestezia a reprezentat o inovatie extrem de importanta pentru evolutia medicinei moderne. Cei care au trecut prin operatii complicate, fiind "privati” printr-o anestezie prealabila de dureri si de trairi greu de controlat in mod natural, au inteles cat de importanta este aceasta tehnica medicala ce se manifesta printr-o stare controlata de inconstienta. Astazi, chirurgia ar putea fi de neimaginat fara ajutorul anesteziei generale. Efectul acestei descoperiri revolutionare a medicinei asupra creierului si a corpului, cu o istorie de peste 175 de ani, era, pana de curand, destul de greu de explicat de catre oamenii de stiinta.

Un partener de viata optimist te protejeaza de Alzheimer

Email Imprimare

Daca partenerul dvs. este un optimist, prin natura lui, nu numai ca va ajuta sa vedeti partea frumoasa a vietii, dar va protejeaza si de boala Alzheimer, potrivit unui studiu al Universitatii din Michigan. Imbatranirea alaturi de un optimist ar ajuta la eliminarea problemelor de sanatate, in special a bolii Alzheimer. Este ceea ce au relevat cercetatorii americani, dupa ce au urmarit aproape 45.000 de cupluri heterosexuale, timp de 8 ani. Dupa ce au masurat optimismul participantilor si au evaluat functiile cognitive, la fiecare doi ani, oamenii de stiinta au descoperit o legatura potentiala intre a fi casatorit cu cineva pozitiv si debutul ulterior al dementei si al altor afectiuni ale creierului.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...13 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.