Marti, 19 Mar

Ultimele Titluri :


Blog Corcova

Povestea unui succes

Email Imprimare

De curand, Serban Damboviceanu a fost invitatul lui Radu Moraru intr-o emisiune difuzata in direct pe canalul Nasul TV, unde a povestit despre povestea de succes a vinurilor Corcova.
Initial, pasiunea pentru vinuri a fost pentru el un hobby, nu se gandea ca ea se va transforma intr-o afacere in toata regula. S-a intors in tara de la studii, din Franta, in anul 2005, cu ideea de a cumpara doar doua hectare de vita-de-vie, din care sa obtina vin in cantitati mici. Isi imagina ca organizarea unei afaceri cu vin, de la procesul de obtinere pana la marketing si vanzari, se face destul de usor. Cand si-a dat seama insa ca lucrurile sunt mult mai complicate, dar potentialul unei astfel de activitati este foarte mare, s-a hotarat sa se dedice total unei asemenea intreprinderi.
Alaturi de un partener de afaceri francez, Michel Roy, Serban Damboviceanu a reconstruit o intreaga podgorie din judetul Mehedinti. Este vorba despre podgoria din comuna Corcova, o asezare care beneficiaza de un climat si de un sol propice vite-de-vie. Odinioara celebra, podgoria mehedinteana era lasata in paragina, insa frumusetea locurilor si priceprea oamenilor locului in arta vinului l-au convins sa investeasca acolo. A existat si o intamplare fericita, aceea ca existau fonduri europene destinate acestui tip de afacere. A fost greu sa obtina aceste fonduri, insa pana la urma a reusit.
Cei doi investitori au cumparat aproape 200 de hectare de pamant la Corcova. Dintre acestea, doar cateva hectare erau cultivate, insa intr-un mod necorespunzator. Au inceput prin a planta soiuri de vita-de-vie, aduse special din Franta, pe 28 de hectare, iar in prezent podgoria se intinde pe 100 de hectare, in cele mai bune zone ale locului. De la inceput, ideea a fost obtinerea unor vinuri de calitate inalta – de aceea, soiurile de struguri au fost selectionate cu grija.

Se mareste familia vinurilor Jirov. La Mega Image.

Email Imprimare

Gama vinurilor Jirov, lansata anul trecut de Corcova Roy & Damboviceanu, se extinde in mod consistent, cuprinzand acum nu mai putin de 7 vinuri, din care 5 sunt noi! Toate aceste vinuri sunt disponibile in magazinele Mega Image, raspandite in intreaga tara. Cele noi sunt Rose 2012, Chardonnay 2011, Muscat Ottonel 2011, Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010. Acestora li se adauga reeditarea vinului Sauvignon Blanc, acum din 2012. Continua sa fie disponibil si Cabernet Sauvignon, din 2009. Vinurile provin din aceeasi podgorie, deja cunoscuta publicului, Corcova. Numele gamei Jirov se afla in stransa legatura cu provenienta ei, caci este imprumutat de la satul pe dealurile caruia se afla viile. Mai precis, satul Jirov din comuna Corcova, judetul Mehedinti.

Un pahar de vin pentru sanatate

Email Imprimare

Se stie ca, mai ales cand insoteste o dieta sanatoasa, de exemplu mediteraneana, un pahar de vin ajuta la sanatate. Francezii chiar aplica zi de zi aceasta "metoda" a paharului de vin la fiecare masa, pentru a ajuta digestia si a se mentine supli. Desigur, conditia este ca vinul sa fie natural, de calitate, nu foarte tare si sa fie baut cu moderatie. Ce inseamna moderatie? Aproximativ 150 ml de vin pe zi pentru femei si 300 ml pentru barbati. Iar secretul este consumul zilnic, nu consumul in cantitati mari, din cand in cand.
Dintre vinuri, cel rosu poate fi considerat cel mai sanatos. Una din explicatii este ca el contine mai putini sulfiti – daca sunt prea multi, culoarea sa are de suferit. Iar daca este sec este cu atat mai sanatos, caci vinul dulce este procesat mai greu de ficat, din cauza zaharului adaugat.
Vinul este un aliment, un medicament, dar in acelasi timp este un ingredient "cultural", fiind nelipsit de la evenimentele sociale ale comunitatilor umane, de-a lungul timpului. Iar pentru Pastele crestinilor vinul rosu reprezinta o emblema, alaturi de ouale vopsite si de pasca sau cozonac.
Despre beneficiile vinului pentru sanatatea noastra si despre vinurile de calitate de la Corcova a vorbit si Cecilia Caragea in emisiunea Profu’ Menci difuzata de canalul Antena 2 in data de 6 mai 2013.

 

Corcova, plaiul vinului...

Email Imprimare

Istoria numelui Corcova incepe in anul 1594. De atunci dateaza prima mentionare oficiala a acestui loc, intr-un act emis de Mihai Viteazu, prin care acesta ii daruia unui boier doua vii in satul Corcova... Gloria, insa, a venit mai tarziu, in vremea in care Corcova devenise mosie a familiei Bibescu. Construirea cramelor si adoptarea unor metode de vinificatie moderne sunt opera boierului Anton Bibescu. Acesta era prieten cu Marcel Proust si se invartea in mediile mondene ale societatii pariziene, astfel ca a reusit sa faca cunoscut numele Corcova in cele mai selecte cercuri europene.
Podgoria a renascut din propria-i cenusa in anul 2005, atunci cand compania Corcova Roy & Damboviceanu a cumparat 100 de hectare in comuna Corcova. In doar cativa ani, au fost replantate acolo mai multe soiuri de vita-de-vie nobile. Cramele au fost si ele reconstruite, fiind respectata intrutotul arhitectura initiala.
La Corcova, solul cu mineralitate bogata si clima cu influente mediteraneene ofera conditii extrem de prielnice pentru dezvoltarea vitei-de-vie. Plantarea viillor s-a facut de la nord la sud, pentru ca acestea sa aiba o cat mai indelungata expunere la soare.
In procesul de productie, ciorchinii sunt culesi manual, apoi sunt sortati si asezati cu grija in ladite de lemn. Alegerea boabelor se face tot manual, la masa de triere, astfel ca orice impuritate este eliminata din procesul de vinificatie. Mustul este apoi transformat in vin, trecandu-se prin mai multe etape tehnologice. Dupa aceea, vinul este depozitat in butoaie de stejar, pentru maturare. Abia dupa parcurgerea tuturor acestor procese vinul este imbuteliat, imbracat in hainele de gala cu care se va prezinta publicului...
Puteti afla, pe scurt, istoria vinurilor de la Corcova urmarind filmul de prezentare, realizat de Havas Worldwide ADDV (ADDV Euro RSCG), in regia lui Dorel Mihaila, pe un fond muzical asigurat de Electric Brother - voce: Marta Hristea:

 

De fiecare data cand degustam un vin, sa ne amintim ca acesta aduce impreuna doua lucruri esentiale, demne de apreciere: strugurii si munca, via si mana omului...

Vinurile Corcova, intre traditie si modernitate

Email Imprimare

Va invitam sa urmariti un scurt film de prezentare a ceea ce inseamna universul Corcova. Istoria, traditia si pasiunea s-au impletit intr-un loc binecuvantat de Dumnezeu, unde, din ingemanarea conditiilor naturale favorabile cu grija fata de natura si respectul fata de calitate, se nasc apreciatele vinuri de Corcova.

 

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...18 Inainte > Sfarsit >>