Duminica, 14 Apr

Ultimele Titluri :


Blog Lysi

Alege uleiul de peste... care ti se potriveste!

Email Imprimare

Cercetarile din ultima perioada au scos in evidenta importanta vitaminei D pentru organismul nostru. Aceasta vitamina este produsa de corpul nostru doar atunci cand anumite parti ale pielii sunt expuse razelor solare. In rest (si cu precadere in sezonul rece) o putem prelua doar din alimente si suplimente nutritive. Vitamina D e deosebit de importanta pentru copii, caci le asigura o crestere si o dezvoltare armonioase.
Deficienta de vitamina D e pusa in legatura cu aparitia in copilarie a unor boli grave. In plus, cercetarile recente arata ca aproximativ 10% din genele noastre, adica 2.000 de gene, sunt influentate direct de vitamina D. Prin urmare, aceasta e implicata intr-o gama larga de posibile afectiuni, de la prevenirea racelilor si gripelor obisnuite pana la stoparea unor boli mult mai grave.
Vitamina A e la fel de importanta pentru sistemul nostru imunitar ca vitamina D. Aceste doua vitamine esentiale lucreaza in tandem. S-a demonstrat ca, fara vitamina D, vitamina A poate fi ineficienta. Iar intr-un organism cu deficienta de vitamina A vitamina D nu poate functiona asa cum trebuie.
Una din cele mai bune surse naturale de vitamina A si vitamina D este uleiul de peste. Iar cel mai bun ulei de peste este cel obtinut din ficat de cod. Desigur, acest ulei contine in plus acizi grasi Omega 3, DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic), utili mai ales copiilor si persoanelor varstnice, avand si efect de fluidizare a sangelui (important in cazul femeilor insarcinate si a celor care alapteaza). Acesti acizi ajuta sistemul cardiovascular si circulatia, normalizeaza nivelul trigliceridelor, colesterolului si tensiunii, ajuta articulatiile, prin efectele antiinflamatoare, combat depresia si contribuie la starea de bine a creierului, cresc imunitatea si vitalitatea.

Uleiul de peste, benefic la orice varsta

Email Imprimare

Nenumarate studii clinice si de laborator, realizate in intreaga lume, au demonstrat importanta deosebita a uleiului de peste pentru dezvoltarea normala a copiilor si pentru cresterea calitatii vietii prin asigurarea unei imunitati sporite si a unui organism viguros si sanatos, care sa ne permita o viata dinamica, plina de satisfactii si de bucurii pana la varste inaintate.
De ce este atat de important uleiul de peste? Pentru ca, prin continutul sau bogat de Omega 3, inhiba inflamatiile din corp, imbunatateste activitatea cerebrala si cardiaca, protejeaza acuratetea vederii, contribuie la mentinerea greutatii corporale si creste longevitatea.

Beneficiile uleiului din ficat de rechin

Email Imprimare

Oboseala, stresul, poluarea, variatiile de temperatura – toti acesti factori duc la scaderea imunitatii generale. Uleiul din ficat de rechin sporeste in mod natural rezistenta si vigoarea organismului, fiind unul din cele mai puternice remedii naturale pentru combaterea racelii si a gripei si pentru stimularea imunitatii.
Credinta in puterea tamaduitoare a alimentelor provenite de la rechin este veche de cand lumea. Medicina populara islandeza si din alte tari nordice utiliza uleiul din ficat de rechin in special pentru grabirea inchiderii ranilor, ca remediu pentru problemele respiratorii, raceli si gripe, combaterea oboselii si ca tonic general.

Omega 3 pentru o inima sanatoasa!

Email Imprimare

Acizii grasi Omega 3 nu reprezinta o descoperire de ultima ora, caci ei sunt prezenti in unele alimente naturale pe care oamenii le consuma din cele mai vechi timpuri. Noi sunt, insa, cercetarile legate de Omega 3 referitoare la efectul lor benefic asupra sanatatii si aportul lor la prevenirea si tratarea bolilor.
Acizii grasi Omega 3 sunt numiti esentiali intrucat organismul uman nu este capabil sa ii sintetizeze singur. Exista deja peste 3.000 de studii stiintifice referitoare la aceste substante, iar un numar mare de proiecte de cercetare se afla in desfasurare. Toate cercetarile confirma efectele benefice ale EPA si DHA (cei mai importanti acizi grasi de tip Omega 3), care actioneaza in cadrul sistemului vascular si care, in plus, scad numarul trigliceridelor din sange, reduc presiunea acestuia, precum si reactiile inflamatorii.

Nivelul de Omega 3, important in sarcina atat pentru fat, cat si pentru mama

Email Imprimare

Atat in perioada de sarcina‬, cat si dupa nastere femeile au mare nevoie de acizi grasi Omega 3. De asemenea, acestia sunt extrem de importanti pentru viitorul copil. Intr-o exprimare mai plastica, putem spune ca acesti acizi reprezinta caramizile din care este construit creierul omenesc. Iar acest proces de constructie se bazeaza pe rezervele de Omega 3 ale mamei.
Cercetatorii considera ca deficienta de Omega 3 pe durata acestei perioade de dezvoltare rapida a fatului poate produce daune ireversibile asupra creierului si sistemului nervos, conducand la disfunctionalitati vizuale si la dezvoltare mentala si psihomotorie intarziata a viitorului copil.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...18 Inainte > Sfarsit >>