Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Evenimente Dacic Cool Arta compromisului inteligent

Arta compromisului inteligent

Email Imprimare

Ieri dupa-amiaza, am savurat o cana cu ceai rece si am discutat despre mediere. Ne bucuram ca am reusit sa fim impreuna din nou, intr-o dupa-amiaza interesanta si antrenanta, si sa discutam despre modul in care medierea poate sa ne ajute sa ne rezolvam disputele, nemultumirile, conflictele... Dincolo de nemultumirile, emotiile si energiile negative dintr-un anumit moment, trebuie sa inveti sa faci compromisuri inteligente, care sa deblocheze lucrurile, situatiile, relatiile. Concluzia intalnirii noastre, Cool, Dacic Cool, de ieri a fost aceea ca medierea reface relatiile interumane, ca ne invata ca, dincolo de ranchiuni, uri si sentimente negative, putem invata sa facem compromisuri inteligente, care sa ne fie benefice in plan personal, material si sufletesc.

Domnul Cornel Pavel, directorul Consiliului de Mediere Romania, a prezentat modul de organizare al profesiei de mediator, felul in care poti ajunge sa fii mediator, modul de organizare si activitatea Consiliului de Mediere, dar si cazurile in care medierea poate functiona cu succes. Standu-i alaturi si alti profesonisti ai domeniului, discutiile despre cazurile concrete in care medierea poate functiona cu succes au prins a se depana... Doamna Nicoleta Pirvan, mediator si consilier juridic al Consiliului de Mediere, ne-a povestit din propria experienta de mediator, dar si de jurist si de avocat, incercand sa ne faca sa intelegem diferentele intre aceste profesii. Mai mult, doamnele Fanuta Lisman si Carmen Sanda, mediatoare cu experienta, ne-au impartasit din experienta proceselor de mediere pe care le-au mediat cu succes. Domnului profesor Mircea Constantinescu, de la Facultatea de Drept si Administratie Publica de la Universitatea Spiru Haret, a vorbit, de asemenea, despre modul in care medierea poate sa schimbe societatea si despre modul in care instantele judecatoresti - care acum sunt supraaglomerate - vor fi degrevate de o multitudine de dosare care pot fi solutionate prin mediere. Mai mult, domnul Petru Lificiu, care a fost, de asemenea, prezent, a vorbit de un aspect extrem de important - rolul medierii in cazul protectiei consumatorului, povestind despre experienta sa la ANRE si precizand clar ca in foarte multe situatii consumatorii au nevoie sa apeleze la o consultanta adecvata si la mediere, atunci cand achizitioneza servicii si produse care uneori nu sunt conforme cerintelor lor. Spre bucuria noastra, au fost prezenti o serie intreaga de mediatori cu experienta, care nu numai ca ne-au povestit despre activitatea lor, dar avand succes in aceasta profesie, au constituit o adevarata inspiratie pentru tinerii prezenti, care se gandesc pe ce drum sa porneasca si iau in considerare profesia de mediator.
La finalul intalnirii, toata lumea a fost de acord - nu am discutat tot ceea ce ne-am fi dorit despre acest subiect, nu am adus in discutie multe din cazurile care ne framantau si in care am fi fost interesati sa aflam in ce masura medierea ne poate ajuta... Mai ales ca inspre finalul intalnirii am realizat importanta medierii si intr-o serie larga de cazuri sociale si ne-am fi dorit sa discutam si despre aceste lucruri. Mai ales ca, pe langa mediatorii cu experienta in acest sector, ne-a fost alaturi si doamna profesoara Flori Iuhas, de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti. In acest context, ne este clar! Trebuie sa ne mai intalnim!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy