Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Reculegere la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea

Reculegere la Manastirea Sfintei Cruci din Oradea

Email Imprimare

Manastirea Sfintei Cruci din Oradea este situata la circa 2 kilometri de centrul orasului, intr-un loc binecuvantat, pe partea dreapta a Crisului Repede. Lacasul de cult a luat fiinta in anul 1992, iar in anul 1993 s-a adus in curtea sa o bisericuta de lemn, din satul Corbesti, judetul Bihor, datand de la inceputul secolului al XVIII-lea. Bisericuta, declarata monument istoric, aflata intr-o stare de degradare avansata, a fost complet restaurata. In anul 1994, s-a pus piatra de temelie a bisericii principale ce poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Biserica este unica in Transilvania datorita picturii sale exterioare, care acopera in intregime edificiul, in stilul bisericilor pictate din nordul Moldovei. Diferite momente din vietile sfintilor sunt redate in cele mai mici amanunte. Pictura care reprezinta Vamile Vazduhului, vami prin care sufletul trece dupa moarte, impresioneaza orice credincios.
La manastirea cu obste de maici, maicutele se indeletnicesc cu diferite treburi gospodaresti, dar lucreaza si in atelierul de croitorie, in cel de broderie sau in atelierul de pictura, executand diverse modele de vesminte preotesti la preturi accesibile. Munca neobositelor maicute se vede de cand pasesti in curtea manastirii, terasele chiliilor sunt pline de muscate curgatoare, iar la sol o multitudine de trandafiri incanta privirea credinciosilor.
Daca va aflati in Oradea, va recomand sa treceti in programul dumneavoastra si Manastirea Sfintei Cruci! Complexul monahal este deosebit de frumos, atent ingrijit, o adevarata comoara transilvaneana, un loc linistit dedicat rugaciunii si meditatiei. (Radu-Cristian Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.