Miercuri, 20 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Surprize, surprize!

Surprize, surprize!

Email Imprimare

Aflam cu surprindere de pe site-ul Consiliului de Mediere ca in Camera Deputatilor se dezbate o initiativa legislativa prin care se incalca in mod fundamental statutul mediatorului si, prin aceasta, urmeaza sa se compromita activitatea de mediere in chiar esenta ei. Prin chiar definitia ei, asa cum este stipulat la nivel european si national, activitatea de mediere este una non-juridica. Dar tocmai acest principiu de baza se incearca sa fie anulat prin prezenta initiativa prin care se incalca statutul profesional al mediatorului. Concret, se incearca atribuirea calitatii de mediator tuturor avocatilor si notarilor cu un stagiu de cinci ani, fara a li se cere nici o pregatire de specialitate ca mediatori. Or, prin aceasta se afirma indirect ca pregatirea lor juridica le confera calitatea de mediatori. Ceea ce incalca fundamental intelesul activitatii de mediator si da peste cap demersul Romaniei de aliniere la politicile europene cu toate consecintele ce decurg de aici.

Parca cineva ar fi speriat ca exista sanse ca in curand sa putem adera la spatiul Schengen… Caci, daca se adopta o asemenea modificare, ne putem astepta pe buna dreptate la tot ce poate fi mai rau din partea Mecanismului de Verificare si Control. De ce trebuie sa stricam tot ce am realizat pana acum?
Avocatii si notarii care au dorit sa devina mediatori au urmat deja cursurile de pregatire si s-au acreditat ca mediatori. Sunt deja mai multe mii. Iar cei care doresc in continuare acest lucru pot urma acelasi drum, precum colegii lor. Atunci cui ii foloseste aceasta initiativa? E greu de spus! Este insa usor de inteles raul pe care poate sa ni-l faca acest demers. Si atunci de ce? Daca stie cineva, poate ne spune si noua… (Vicki)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.