Sambata, 27 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Palatul Mogosoaia, un loc istoric, ideal pentru recreere

Palatul Mogosoaia, un loc istoric, ideal pentru recreere

Email Imprimare

Am un pont bun pentru cei care locuiesc in Bucuresti, dar nu numai. Situat la circa 15 km de centrul Capitalei, in localitatea Mogosoaia, judetul Ilfov, se afla un palat care nu trebuie ratat, si anume Palatul Mogosoaia. Eu locuiesc in Bucuresti, iar o cursa cu bicicleta intr-o zi de weekend este ideala pentru recreere. Drumul nu mi s-a parut deloc dificil, am activat GPS-ul si am ales cel mai scurt drum posibil. Insa, puteti ajunge si cu mijloacele de transport in comun, am inteles ca ajunge un autobuz sau maxi-taxiuri, nu m-am interesat prea mult de acest lucru deoarece am ales bicicleta.

Acest palat, cu o arhitectura aparte, a apartinut familiei Brancoveanu. Apoi, palatul a fost restaurat si modificat de Martha Bibescu, urmatorii proprietari ai palatului fiind familia Bibescu. Stilul brancovenesc sau arta brancoveneasca si-a pus amprenta in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu (1688-1714) in arhitectura, sculptura, arte plastice in Tara Romaneasca. Palatul este realizat intr-un stil romanesc renascentist (brancovenesc), ce imbina elemente renascentiste, orientale si baroce. Veti observa in constructia palatului ca predomina caramida rosie, care se imbina de minune cu verdele parcului si cerul albastru senin. De aceea, este bine sa-l vizitati in sezonul cald, cand este vremea frumoasa, pentru a va bucura de aceasta paleta de culori si de a va intinde pe iarba verde la un picnic.
Accesul in curtea palatului este libera, trebuie sa platiti doar daca vreti sa vizitati Muzeul de Arta Brancoveneasca, si recomand acest lucru. Chiar am prins si o expozitie de tablouri. Curtea palatului este mare si verde, in apropierea unui lac, iar daca nu ati adus cu voi merinde, mergeti la un supermaket din zona pentru a va aproviziona. Noi am optat pentru o salata sanatoasa si delicioasa, pe care am personalizat-o imbinand diferite ingrediente.
Asadar, sper ca v-am convins sa faceti o vizita cat mai curand, si va sfatuiesc sa alegeti bicicleta, daca locuiti in Bucuresti sau in apropiere, putin sport este bine-venit pe langa activitatea culturala de care veti avea parte. (Alina Miron)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.