Marti, 7 Apr

Ultimele Titluri :

Cabana Bolboci

Email Imprimare

Povestea mea este despre afacerea noastra de familie si anume Cabana Bolboci de pe malul lacului cu acelasi nume, un mic colt de rai din Romania, din Muntii Bucegi, zona Cheile Zanoagei, Cheile Tatarului, Padina, Pestera Ialomitei. Clientii fideli, pasionati de zona aceasta, vin deseori special din Bucuresti, pentru o mica escapada doar ca sa ia masa aici, sa savureze o cafea pe terasa sau, pur si simplu, sa-si incarce "bateriile".

A fost odata ca niciodata... o cabana
Cabana Bolboci este construita intre anii 1926-1928 cu ajutorul fratilor Schill, care exploatau padurile de brazi din Valea Ialomitei. A fost construita in interes turistic. Initial, cabana a fost construita din lemn si acoperita cu sindrila. Cazarea se facea numai pe perioada verilor pentru ca nu exista soba. In anul 1971 a fost acoperita cu tabla si incalzita pentru a primi turisti si pe perioada iernii.
Bunicul nostru, Nache Alexandru, a fost angajat cabanier aici intre anii 1964-1979, urmand ca in anul 1979 sa-i predea postul fiului sau, care a reusit cu multa truda si rabdare, in 1993, cand legea i-a permis, sa o cumpere, devenind astfel proprietate privata. Cineva l-a numit odata "Paznicul Muntilor", semnificatia acestor vorbe nu am inteles-o pe moment, dar iata ca si azi serveste muntele cu aceeasi pasiune si daruire ca la inceput. Cine ii cunoaste pe "Nea Doru si Tanti Nina" stiu despre ce vorbesc, aici este vorba numai de dragoste si pasiune, altfel nu ar fi rezistat in munti atatia zeci de ani. Chiar si acum, dupa atatia zeci de ani, ei continua sa se trezeasca in fiecare dimineata acolo, sa puna muraturile si siropul de brad cu miere la beci, sa gateasca ciorba de burta dupa renumita lor reteta secreta si sa-si astepte cu entuziasm prietenii (adica turistii). Aici traditiile sunt atemporale.
Curatenia si ordinea sunt litera de lege pentru cabanieri. Cabana Bolboci are 70 de locuri de cazare impartite in 2 corpuri. Corpul 1 (cabana mica, noua) are 4 camere duble si un duplex, cu TV, baie, priveliste catre lac, incalzire centrala. Corpul 2 (cabana mare, renovata in 2008) are 3 camere duble, o camera cu pat dublu, o camera cu 3 paturi, 2 camere cu 4 paturi, 2 camere cu 6 paturi, 1 dormitor comun cu 11 paturi, deservite de 4 bai (2 la parter, 2 la etaj). Exista si un salon-restaurant cu o capacitate 90-100 locuri, bar, bucatarie, terasa in aer liber cu o capacitate de 100 locuri, se pot servi mese copioase, pregatite numai din produse naturale din gospodaria proprie a cabanei Bolboci. Tarife: cazare (30-40 lei/patul, in functie de numarul de paturi din camera).
In toate anotimpurile suntem vizitati de foarte multi turisti straini going backpacking, lucru din ce in ce mai rar intalnit printre romani, din pacate (a se observa multimea de masini parcate pe platoul din fata cabanei in plin sezon estival…).

Datorita locului acesta magnific ne-am si facut foarte multi prieteni in toata tara, de care ne bucuram de fiecare data cand revin si alaturi de care ne petrecem mai toate sarbatorile principale de peste an. Apropo de Sarbatori! De Paste, proprietarii de unitati turistice si turistii aflati aici, in Valea Ialomitei, ne strangem in Pestera Ialomitei in interiorul careia este o bisericuta unde se oficiaza slujba de Inviere de catre un sobor de preoti si este o senzatie unica (exceptand liliecii care iti mai zboara deasupra capului si frigul aprig din aprilie), fiindca Pestera Ialomitei este un loc aparte, imbracat in mister, datorita legendelor care circula…

Atractii si trasee turistice:
Cabana Bolboci - Cheile Zanoagei
Cabana Bolboci - Cheile Tatarului
Cabana Bolboci - Pestera Ialomitei, Schitul Pestera
Cabana Bolboci - Canion Horoaba
Cabana Bolboci - Cheile Orzei
Cabana Bolboci - Cheile Coteanu
Cabana Bolboci - Padina, Zanoaga, Scropoasa si Lacul Scropoasa
Cabana Bolboci - Sfinxul, Babele
Cabana Bolboci - Varful Omu
Cabana Bolboci - Crucea Caraiman
Cabana Bolboci – Cariera (cea mai inalta cariera de calcar din Europa)
Ca sa nu mai vorbim de pescuitul de pastravi la Lacul Bolboci…
Pentru rezervari puteti accesa www.bolboci-cabana.ro (Andra Nache)

Comentarii (6)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.