Marti, 21 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Rugaciune la Manastirea Prodromita

Rugaciune la Manastirea Prodromita

Email Imprimare

Manastirea Prodromita este asezata in localitatea Palanca, din judetul Bacau, pe drumul national Miercurea Ciuc - Comanesti, la 1,5 km de la sosea. Manastirea ortodoxa, de stil vechi, este relativ noua. In anul 1995, la dorinta enoriasilor, s-a luat hotararea ridicarii unei manastiri pe aceste meleaguri, pe o mai veche vatra de rugaciune. Locasul a fost ridicat prin munca efectiva a celor 15 calugari, diaconi si preoti, care au ales sa slujeasca la Prodromita. Satenii au contribuit si ei cu bani si munca. Odata biserica terminata, s-a apelat la o echipa de pictori de la Targu Neamt, care a definitivat interioarele. Peisajul inconjurator este deosebit, valea Trotusului trece pe la poalele muntilor Tarcau, aflati in apropiere, oferind frumuseti nebanuite.

Se spune ca sfintenia nu consta in aur sau in cladiri impunatoare, ci sta in lucruri simple, dar binecuvantate de Dumnezeu. Un astfel de loc este Manastirea Prodromita. Trecand de frumosul gard si intrand in biserica, am descoperit o oaza de liniste pe care ne-a fost greu sa o parasim. In pelerinajul dumneavoastra, puteti alege sa va rugati si la alte manastiri din zona. Noi ne-am inchinat la manastirile Cotumba si Diaconesti. De asemenea, puteti vizita monumentul lui Emil Rebreanu si granita de o mie de ani a Imperiului Austro-Ungar, aflate chiar in apropiere. Mai multe amanunte despre acestea veti gasi in articolele mele anterioare. (Oana-Nicoleta Rosu)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.