Sambata, 22 Sep

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cu bacul la Braila

Cu bacul la Braila

Email Imprimare

Se apropie 1 mai si multi dintre noi, profitand de cele cateva zile libere, aleg sa-si petreaca weekendul prelungit pe malul marii. Ani buni am parcurs traseul catre mare, pornind din orasul meu natal, Bacau, prin Giurgeni, preferand trecerea peste Dunare pe pod. La indicatiile unor prieteni, anul trecut am facut o schimbare, alegand trecerea cu bacul la Braila – Smardan. Si bine am facut!

Experienta a fost unica pentru fetita mea, care nu mai mersese cu bacul. Pe bac nu a stat in masina, savurand traversarea, iar la intoarcere a povestit bunicilor, cu mare bucurie, noua ei experienta. In plus, trecerea cu bacul si imbarcarea nu au durat mai mult de o jumatate de ora. Traversarea este lina, iar urcarea pe bac se face la indicatiile personalului.
Traseul prin Macin, catre Constanta, este mult mai placut, mai pitoresc si chiar mai putin aglomerat. Intre Smardan si Macin, tovaras pentru orice calator este Bratul Vechi al Dunarii, cunoscut si ca Bratul Macin, care incanta cu nuferii infloriti, pasarile gratioase si salciile unduitoare. Apoi, combinatia de stepa si silvostepa si Muntii Macinului, cei mai vechi munti din Romania, transforma traseul intr-unul aparte, cu un aspect peisagistic diferit.
Pana cand se va construi podul peste Dunare la Braila, care ne va aduce o scurtare a timpului de drum semnificativa, vom alege si anul acesta traversarea Dunarii cu bacul. Va recomand si voua, dragi cititori Dacic Cool, trecerea cu bacul peste Dunare, in drumul vostru spre litoral ori cu ocazia vreunei excursii in Dobrogea. Farmecul transmis de batranul fluviu, peisajele ori aventura cu vaporul oferita celor mici fac sa nu va ganditi la timpul de traversare. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.