Marti, 20 Aug

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Un castel inedit, Castelul de Lut de pe Valea Zanelor

Un castel inedit, Castelul de Lut de pe Valea Zanelor

Email Imprimare

La doar 40 de kilometri de Sibiu, in Porumbacu de Sus, pe Valea Zanelor, se inalta un castel de lut, demn de admiratie, desprins parca din povestile copilariei noastre. Un bucurestean cu imaginatie, spirit intreprinzator, a pus in practica un proiect unic in Romania, care atrage deopotriva pe micii turisti, cat si pe parintii si bunicii lor. Castelul a fost construit pe doua niveluri, parter si mansarda, de catre mesteri din Maramures, doar din materiale naturale (lut, paie, nisip, piatra). Este un proiect privat care a fost demarat in anul 2014.

Deocamdata turistii pot intra doar intr-o camera, netencuita, pentru a vedea materialele din care este construit castelul si pot urca in cele doua turnulete ale sale. Proprietarii doresc sa transforme castelul in pensiune, in aceeasi curte fiind in amenajare si un restaurant.
Cand am ajuns la castel, curtea era plina de turisti, o parte il admirau si faceau poze, unii achizitionau suvenire, altii stateau la rand pentru un dulce bun, o cafea sau o bere, dar cei mai multi se bucurau de priveliste, stand in locul special amenajat, pe malul paraului ce margineste curtea sau chiar balacindu-si picioarele in apa. Totul amenajat in stil rustic, baloti de paie, buturugi de lemn, obiecte de decor, pentru un peisaj de poveste si poze, multe, multe poze.
Precizez ca pentru biletul de intrare am platit 5 lei de persoana. Este interzisa intrarea cu orice fel de alimente sau bauturi. Fetita mea avea un bidon cu apa, i-a fost oprit la poarta, dar i-a fost inapoiat la iesire. Frumusetea castelului, construit impecabil, intr-o zona superba, situata la poalele Muntilor Fagaras, ma indeamna sa va recomand sa mergeti sa-l vedeti, macar o singura data. Am facut multe fotografii, care cu siguranta sustin recomandarea mea. (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.