Sambata, 4 Apr

Ultimele Titluri :

Muzeul Astra

Email Imprimare

Vreau sa va povestesc despre un loc frumos si pitoresc aflat la iesirea din Judetul Sibiu si anume Muzeul Astra sau, mai bine zis, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra. Este un loc minunat in care si cel mai abatut om se poate relaxa in natura descoperind minunatele case ale taranilor nostri. Fiind un muzeu in aer liber, natura si frumosul sunt usor de descoperit, inca de la intrarea in acest paradis.

Incepand cu anul 1963, cercetarea stiintifica intreprinsa de specialistii muzeului s-a desfasurat prin expeditii pentru depistarea in teren a monumentelor etnografice cu valoare documentar-istorica sau tehnica ce urmau a fi transferate in Dumbrava Sibiului. S-au identificat: joagarul din Gura Raului (Sibiu), moara din Dabaca (Hunedoara), uleinita de la Orastioara (Hunedoara) si piua din Rod (Sibiu). Tot in anul 1963 s-au achizitionat primele 9 monumente: moara plutitoare din Lucacesti, piua cu teasc de la Orastioara, joagarul hidraulic de la Gura Raului, piua de la Talmacel, moara de mana de la Bumbuiesti. Muzeul in aer liber poseda cea mai variata colectie de mori din Europa. Morile sunt prezentate pornind de la sursa de energie traditionala utilizata (forta umana, forta animalelor, forta apei si a vantului).
La Muzeul Astra se gasesc cele mai vaste si valoroase gospodarii si monumente arhitectuale populare.Cunostiintele vaste pe care le detin ghizii de aici, dar si povestirile frumoase pe care acestia le cunosc despre acele gospodarii si locurile de unde au fost aduse te deconecteaza parca de viata stresanta de zi cu zi.
Pe scurt, un loc minunat care merita vizitat cel putin o data in viata. (Carmen Duca)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.