Marti, 7 Jul

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Articole despre Romania mea Cetatea Rupea, una dintre cele mai vechi fortificatii din tara

Cetatea Rupea, una dintre cele mai vechi fortificatii din tara

Email Imprimare

Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi fortificatii din Romania, fiind atestata documentar in anul 1324. Aceasta a fost ridicata pe ruinele unei cetati mult mai vechi, inca de pe timpul dacilor, numita Rumidava. Daca strabateti soseaua ce leaga Brasovul de Sighisoara, in partea de nord a judetului Brasov, veti trece prin orasul Rupea si veti zari pe Dealul Cohalmului, pe o stanca de bazalt, impunatoarea cetate. Dupa ce a fost lasata in paragina ani buni, pe vremea comunismului, Cetatea Rupea a fost redeschisa publicului in anul 2013, fiind complet restaurata cu fonduri europene.

Cetatea se intinde pe o suprafata de circa 11 hectare si are forma spiralata. Intrarea se face prin Turnul Portii, iar in imediata vecinatate, asezata paralel cu zidul de incinta, se afla Magazia Militara. Aceasta parte a cetatii a fost denumita Cetatea de Jos. Din ea mai fac parte Turnul Slujitorilor si Turnul Slaninii, folosit pentru conservarea carnii in comunitate. Printr-o poarta sub forma unei arcade se trece intr-o alta zona a cetatii, asa-numita Cetate de Mijloc. Acolo sunt situate Turnul Pentagonal, Capela si Turnul Cercetasilor. Dar cea mai atractiva pare a fi Cetatea de Sus, cu o panorama superba, ce se deschide in cel mai inalt punct, la capatul unui sir de scari. Cand am vizitat cetatea, parca nu m-as mai fi dezlipit de acel loc. De-a dreptul mirific! Nu pot sa uit replica unui copilas: Mami, vino repede, de aici se vede toata Romania!
Cetatea medievala Rupea este locul in care poti sa mergi pentru un weekend, unde poti petrece cateva ore de poveste. Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a descrie splendoarea cetatii, asa ca am facut fotografii, spre a va convinge sa o vizitati. Cu siguranta, merita! (Aglaitza Ciubotaru)Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.