Marti, 2 Mar

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Povestea Craciunului

Povestea Craciunului

Email Imprimare

Dragi cititori Dacic Cool, de ce sarbatorim Craciunul? V-ati intrebat vreodata de ce decoram bradul de Craciun? De ce credem in Mos Nicolae sau in Mos Craciun? Craciunul este sarbatoarea magiei, a iubirii, a daruirii, a familiei. Este perioada cand cu totii sarbatorim nasterea lui Iisus Hristos. De acolo vine si obiceiul darurilor, caci la nasterea Lui magii au facut un drum lung si obositor cu daruri. Colindele au fost cantate in Europa cu mii de ani in urma, dar pe atunci nu aveau nici o legatura cu traditia de Craciun din zilele noastre.

Incet, incet a devenit o traditie, cantam pentru a ne arata bucuria fata de aceasta sarbatoare. S-au pastrat traditiile precum mersul cu Viflaimul, cu Plugusorul sau cu Steaua. Aceasta din urma evoca momentul in care la nasterea lui Iisus pe cer s-a ivit steaua calauzitoare a magilor. Putina lume stie insa ca acestia, spre deosebire de pastori, nu l-au vizitat pe nou-nascut in noaptea nasterii, cum apare deseori portretizat, ci mai tarziu, cand locuia deja in Betleem. De asemenea, nu se stie nici numarul lor. Se presupune ca ar fi fost trei, pentru ca Evangheliile mentioneaza trei tipuri de cadouri: aur, smirna si tamaie.
Bradul de Craciun isi trage originile din Germania, unde decorarea lui a fost dintotdeauna o parte a celebrarii iernii. Acest obicei a fost mostenit de la popoarele nordice, care isi impodobeau casele cu ramuri de brad si de vasc. Pomii, care la inceput erau atarnati de tavan, au inceput sa fie decorati cu mere care simbolizau, dupa cum bine ati ghicit, Gradina Edenului, iar ilicele cu care se decora casa (plantele acelea verzi cu bobite rosii, care la noi nu prea au intrat in traditie) au inceput sa simbolizeze coroana de spini a Mantuitorului. O povestioara spune ca reformatorul protestant Martin Luther King a decorat pentru prima data pomul de Craciun cu lumanari, cu destula maiestrie totusi pentru a nu starni un incendiu. (Maria Gherghely, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.