Miercuri, 21 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Parerea mea Lacul Mondsee, un colt de rai austriac

Lacul Mondsee, un colt de rai austriac

Email Imprimare

Lacul Mondsee din Austria Superioara, denumit si Lacul Lunii, are o suprafata de aproximativ 14 kilometri patrati si o adancime maxima de 68 de metri. Este unul dintre putinele lacuri private din Austria. Lacul poate fi admirat dupa o mica abatere de pe autostrada A1, care leaga Viena de Salzburg. Pe malul lacului opresc multi soferi, fiind un loc de popas cu o panorama superba, cu un peisaj verde crud naucitor, care iti taie rasuflarea. Muntele Drachenwand - Zidul Dragonului se oglindeste in apele lacului. O apa curata si limpede si liniste, foarte multa liniste! Fara putina muzica, nici macar un radio ratacit pe mal, langa un gratar mioritic.

In apropiere este situat si oraselul Mondsee. Alocati-va putin timp sa il vizitati! Este amplasat la doar 29 de kilometri de Salzburg. Orasul este superb, pare un taram magic, cu casute decorate cu flori la geamuri, desprinse parca din povesti. Nu puteti pleca din Mondsee fara sa vizitati Bazilica Saint Michael. Acolo s-a filmat scena nuntii din arhicunoscutul film “Sunetul muzicii”, cu Julie Andrews si Christopher Plummer.
De obicei, cand planificam o mica vacanta in Austria ne gandim la Viena, unde se poate petrece oricand un city break de calitate, sau la statiunile celebre pentru partiile de schi. Austria nu este doar o destinatie de iarna, este superba si vara, chiar daca nu are iesire la mare. Am poposit de cateva ori pe meleaguri austriece si am ramas impresionata de tot ce am vizitat. De aceea, daca sunteti in trecere, va propun sa faceti un popas si la Lacul Mondsee! Daca aveti inca putin timp, indreptati-va si catre localitatea cu acelasi nume! Merita! (Oana-Nicoleta Rosu)


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.