Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Mai exista prietenie adevarata?

Mai exista prietenie adevarata?

Email Imprimare

Din pacate, povestea mea este una, ca sa zic asa, trista, deoarece sunt una dintre fiintele oarecum ghinioniste in ceea ce priveste prietenii.
Un prieten adevarat, dintre aceia despre care se spune ca ai doar 2-3 in viata, inca nu am avut. Am avut si am destui amici care pretind a fi prietenii mei, insa nu ma simt legata sentimental de nici unul dintre ei. In plus, ca urmare a experientelor pe care le-am trait, am ajuns sa cred ca prietenii sunt doar personaje pasagere in viata mea, mereu unii dispar si apar altii noi. Pot chiar afirma ca imi pot categorisi prietenii in functie de diferitele perioade cronologice din viata mea: copilarie, gimnaziu, liceu, facultate. Fiecare perioada cu prietenii sai, cu grupurile sale si cu actiunile specifice.
Mi-am pus intrebarea: Poate e vina mea? Nu stiu sa imi tin prietenii aproape? Ei bine, poate ca da, poate sunt prea sceptica, poate pun cu greu sentimente intr-o relatie de prietenie, insa sunt asa tot din cauza lor, a "prietenilor", nu a tuturor, insa au fost destui cei care mi-au tradat increderea, pentru ca trebuie sa spun ca eram poate prea credula cand eram mai mica si din aceasta cauza am avut de suferit, iar acum e ca si cum m-as ascunde in spatele unui scut.
Oricum, astazi foarte rar intalnim prietenii adevarate, care sa se bazeze nu atat pe distractii, cat pe sentimente si sprijin reciproc. Pentru ca, daca as lua in considerare persoanele care vor sa imi fie alaturi la un party si care, recunosc, ma fac sa ma simt bine in prezenta lor, ar fi foarte multe, insa cand imi e rau, cand am nevoie de cineva sa ma asculte, sa imi fie aproape, nu intotdeauna gasesc pe cineva care sa-mi fie alaturi neconditionat si mai ales sa ma inteleaga. Cu toate aceste lucruri nefaste care mi s-au intamplat, nu am o gandire negativa, ci dau posibilitatea oamenilor sa se apropie de mine, le dau din increderea mea, insa la cel mai mic semn ca m-ar putea dezamagi, ma ascund ca o testoasa in carapacea sa.
Se spune ca nu putem trai fara prieteni, suntem educati in acest sens, citim tot felul de scrieri care idilizeaza prietenii si prietenia, insa in viata reala putem intalni o prietenie ideala care sa dureze o perioada nedeterminata? Care sa nu fie conditionata de nimeni si nimic? Pana cand moartea ne va desparti?... (Cristina Dobri)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.