Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Neajunsurile sistemului educational romanesc

Neajunsurile sistemului educational romanesc

Email Imprimare

Interesanta tema pe care ati abordat-o. Consider ca multi tineri din ziua de azi nu vorbesc corect limba romana, si asta din cauza sistemului educational.

In opinia mea, putem vorbi de persoane care vorbesc corect gramatical si de persoane care nu vorbesc corect gramatical. Din prima categorie fac parte cei care au mai citit carti la viata lor. Acest lucru poti sa il deduci dintr-o simpla conversatie avuta cu cineva, din felul in care incearca sa explice un lucru, in functie de cat de bine il explica, de cuvintele folosite. Persoanele care nu vorbesc corect din punct de vedere gramatical sunt cele cu care nu poti purta o conversatie, iar daca incerci sa le explici ceva si nu inteleg, devin recalcitrante si te considera o persoana demodata si ciudata.
Ar putea fi de vina sistemul educational, care in primul rand ar trebui sa promoveze si sa incurajeze cititul cartilor, vorbirea corecta si utilizarea termenilor adecvati. In plus, invatatorii si profesorii ar trebui sa dezbata cu elevii anumite subiecte legate de folosirea limbajului pe internet: se intampla ca in anumite teze, examene sau in diverse lucrari sa intalnesti termeni precum brb, dnd, asl si lista poate continua, fara ca nimeni sa le explice elevilor ca termenii folositi nu sunt corecti din punct de vedere gramatical. Mai exista si cazuri de invatatori si profesori slab pregatiti, astfel incat nici elevii nu au de la cine sa invete... In fine, Ministerul Educatiei ar trebui sa fie atent la manualele pe care le aproba pentru unele discipline; anul trecut, de exemplu, am vazut intr-un manual de istorie de clasa a VIII-A (nu mai tin minte exact de catre cine a fost conceput manualul) o prezentare de aproape o pagina a domniei lui Vlad Tepes si, in acelasi manual, aproape doua pagini despre Andreea Esca. Intrebarea este: cu ce a intrat in istorie Andreea Esca????? (Ciprian Onet, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.