Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Invatamantul de ieri si de azi

Invatamantul de ieri si de azi

Email Imprimare

Am sa incerc sa va istorisesc experienta mea scolastica si impresiile cu care am ramas dupa ce am absolvit.
Am inceput scoala pe timpul comunismului si va pot spune ca atunci chiar se facea scoala cu adevarat, pretentiile erau foarte mari, iar Scoala Romaneasca scotea genii pe banda... La olimpiadele nationale si internationale, nu mergeau decat cei care erau cei mai buni.
Acum pot spune ca pe acestia ii numaram pe degete, oare de ce?, pentru ca in prezent nu se mai pune atat de mare accent pe invatat si pe materia de calitate.

Copiii sunt debusolati de atatea schimbari facute, manuale se schimba an de an, ca si manuale facultative, tezele, examenele si bacalaureatul.
Inainte, cel care nu era bun si nu invata ramanea repetent pana la adanci batraneti, nu ca in prezent, cand profesorii dau note de trecere fiecaruia, ca sa aiba promovabilitate crescuta si sa pastreze clasa si, bineinteles, obiectul muncii. (Am prieteni profesori care mi-au relatat acest lucru.)
In prezent, invatatorii si profesorii sunt mai interesati de salarii, de politica si mitinguri decat de calitatea invatamantului. Si cine oare are de suferit? Copiii nostri, care au parte de un invatamant haotic, cu profesori nepregatiti (doar ati vazut la TV notele obtinute la titularizare) sau de profesori suplinitori, adica oameni mai mult sau mai putin pregatiti. Am cunostinte, prieteni care au terminat o facultate de specialitate, dar, vazand acest haos si salariile de mizerie, au decis sa lucreze in alte domenii sau au plecat in strainatate, decat sa isi bata statul roman joc de ei.
Asadar, parerea mea despre invatamantul romanesc de azi este foarte proasta si nimic din ceea ce vad nu pare sa indrepte acest lucru.
Multi oameni cu bani au decis sa-si trimita copiii la scoli particulare, iar acestea au mare cautare, pentru ca acolo se face invatamant, in loc sa ii trimita la o scoala de stat, unde conditiile sunt mizerabile, invatamantul - la pamant, iar profesorii - stresati si prost remunerati.
Imi este dor de invatamantul de odinioara, cand copiii se duceau de drag la scoala, era o intrecere in a fi cel mai bun, se invata si se facea sport de calitate, iar excursiile si taberele organizate erau adevarate oaze de liniste si recreere. (Adrian Cristea, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.