Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Shoppingul face parte din viata

Shoppingul face parte din viata

Email Imprimare

Fie ca vrem sau nu, suntem dependenti de tot mai multe lucruri, mai mult sau mai putin utile. O data sunt micile cumparaturi de zi cu zi (mancarea sau articolele de igiena). Pentru acestea eu am stabilite magazine de la care cumpar anumite produse al caror pret consider ca este corespunzator cu valoarea calitativa. Este bine sa ne informam asupra calitatii produselor cumparate, sa fim selectivi si atenti la bani. De la un magazin la altul, pretul la acelasi produs poate varia mult, si nu intotdeauna cel mai scump este si mai bun.
Mi s-a intamplat si sa gasesc eticheta cu gramaj de 500 g pe un minisalam de 250 g. Mi s-a parut pretul exagerat si, cand am intrebat, mi s-a raspuns ca au gresit etichetele. Oare cati or fi cumparat produsul la un pret dublu? Altadata am avut marcate pe bon trei produse pe care nu le cumparasem. Este un obicei foarte bun de a verifica marfa si bonul fiscal pe loc si nu atunci cand ai ajuns deja acasa. Daca nu esti atent, intr-o luna de zile se pot pierde destul de multi lei.
Daca ai simtul umorului, te poti totusi si amuza atunci cand faci cumparaturi. Intr-o vitrina figorifica erau niste picioare de porc. Un baietel care trecea pe acolo cu mama sa exclama: Uite mami, maini de porc! In situatii din acestea uitam de probleme si ne descretim fruntile, chiar daca viata e mai grea uneori.
Pentru articole de imbracaminte sau incaltaminte am bunul obicei de a ma informa dinainte. Studiul pietei, cum il numesc eu. Ma gandesc daca o sa port lucrul respectiv si daca imi trebuie cu adevarat. Apoi fac balanta pret-calitate. Probez articolul si daca este comod si mi se potriveste il cumpar. La pantofi este bine sa ii verificati pe amandoi. Am cumparat odata o pereche de papuci de plaja. Nu m-am uitat la amandoi si acasa am vazut ca era unul marimea 36 si altul marimea 37. Vanzatoarea ii ambalase gresit. Bineinteles ca am mers si i-am schimbat.
Sunt uneori si faze foarte haiose. Un tip voia sa cumpere un sutien pentru nevasta-sa. Vanzatoarea l-a intrebat ce marime. El si-a facut palmele caus si i-a aratat: Cam asa! Alta data o tipa mai plinuta proba niste blugi. M-a intrebat cum ii vin. I-am raspuns: Groaznic doamna (Mi- a parut rau, dar nu m-am putut abtine).
Cand cumpar electronice sau electrocasnice caut sa culeg de la vanzator cat mai multe informatii despre acel produs. Pot fi si articole mai ieftine, dar care sa aiba totusi o durata lunga de intrebuintare. Expresorul de cafea si prajitorul de paine au fost chiar ieftine, functioneaza bine si le am de mult timp. Daca sunteti dintr-un orasel mai micut este bine sa fiti prietenosi cu vanzatorii pentru a fi serviti bine. Deci, la shopping recomand: atentie, rabdare si simtul umorului pentru a trece mai usor peste lucrurile neplacute. Va urez un shopping cat mai usor si fara incidente! (Adriana Cristea, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.