Marti, 28 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Romania Mea Povesti de viata Tranzactii cu pamant… pe Luna

Tranzactii cu pamant… pe Luna

Email Imprimare

In 1967 s-a decis ca spatiul extraterestru nu face obiectul proprietatii nici unei natiuni si ca nimeni nu detine in proprietate Luna, Soarele, alte astre sau planete; insa spiritul atat de insetat al proprietarilor de profesie a trecut peste toate aceste legi concrete. Astfel, la putin timp dupa anuntul acestei decizii, un american pe nume Dennis Hope revendica printr-o petitie trimisa la ONU nici mai mult, nici mai putin decat insasi Luna. Respectabila organizatie a decis ca este mai intelept sa nu-i raspunda excentricului american si a presupus ca acesta va intelege semnificatia deplina a anuntului. Cu toate ca nu primeste nici un raspuns, Hope incepe sa vanda spatiul de pe Luna, la inceput cu 30 de dolari pentru un acru. Desi multora aceste tranzactii li s-au parut a fi ultimele mofturi in trend ale vedetelor, totusi febra achizitionarii unei bucati de pamant pe Luna i-a cuprins si pe romani.
In jurul anului 2008, mii de romani erau deja proprietari cu acte in regula a unor parcele pe Luna. Printre acestia se afla numeroase persoane publice din toate mediile: politic, cultural, monden. Unora li s-a spus care vor fi vecinii lor... asadar nu mai ramane decat sa se asigure transportul. Cu alte cuvinte, daca nu ai teren pe Luna, nu esti in trend cu ultima moda in materie de achizitii. Ca sa nu se creada ca este vorba despre o simpla iluzie, s-a infiintat chiar si Ambasada Lunara, care are (nici nu se putea altfel) si reprezentanti in Romania. Pentru parcela de teren cumparata, se emite un titlu de proprietate cu care beneficiarul se poate fali in fata prietenilor si a cunoscutilor. In ultimii ani, vanzarile terenului de pe Luna au scazut... poate din cauza crizei financiare de pe Terra, afacerea nu mai prezinta profitul de altadata. Ulterior s-a scos la vanzare si terenul planetei Marte si al planetei Venus... insa romanii nu s-au mai repezit sa cumpere cu aceeasi ardoare cu care au cumparat Luna.
Asadar, daca in serile racoroase de vara sunteti tentati sa priviti spre minunatul astru care ne lumineaza noptile si sa va amintiti de Eminescu si frumoasele sale versuri adresate Lunii, ganditi-va ca acum va uitati la un corp ceresc, impartit in petice si vandut de catre noi, pamantenii. Dincolo de aspectul incredibil, unii sustin ca exista si o latura romantica, intrucat vanzarile de teren pe Luna sau pe alte planete cresc in preajma sarbatorilor sau de Ziua Indragostitilor. Se pare ca romanii inca mai viseaza cate-n luna si-n stele si nu si-au pierdut romantismul cand vine vorba de cadouri. Ma intreb ce mai urmeaza acum, cand mintea omului scorneste idei din ce in ce mai indraznete, mai inovatoare, acum cand stiinta si setea de cunoastere par sa nu mai aiba limite. (Rodica Puscasu, Foto: Stock.XCHNG)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.